Отец Ангел анатемоса Pokemon GO: Тази игра е демонска!

/
/
/
840 Views
Сподели с приятели

Pokemon GO„Тази игра е демонска, това са демонски работи! Категоричен съм, че не е редно това с Покемоните! Човек, когато прави едно нещо, той отговаря за себе си, но да намесваш такава институция като църквата, и то в игра за гонене на демони, не е правилно! Начинът, по който човек си изразява вярата и духовната същност, не е този. Има си начини, но това е престъпление да се намесва църквата с такива дела. Такива неща не граничат с нашата вяра“, беше категоричният коментар за играта „Покемон Гоу“ на отец Ангел от църквата „Св. Климент Охридски“ в столичния квартал „Люлин“, пише всекидневник, предава Пик.

Отец АнгелНеговото изявление е по повод факта, че огромна част от Покемон спирките, включени в така известната напоследък игра „Pokemon GO“, са в храмове. В София най-големият салон за двубои в играта е храм-паметникът „Св. Александър Невски“, а като спирка за играещите е паркът „Заимов“, показва карта, в която са всички Покемон маршрути у нас. „Знам много добре за играта и за какво става въпрос. Дори и тук, в двора на храма „Преображение Господне“ в „Лозенец“, идваха да гонят Покемони. Дори синът ми ми съобщи, че храмът е някаква точка, включена в играта. Специално вътре в храма не са влизали хора да търсят Покемони, но в двора идваха“, съобщи и отец Василий Сарян, завеждащ отдел „Имоти“ в Светия синод и председател на църковното настоятелство на храма „Преображение Господне“.

Затова и отец Сарян сподели, че и Руската православна църква вече е дала официално изявление по повод играта. Той обясни, че неговите възгледи се припокриват именно с това изявление, в което се казва: „Разработчиците на играта съзнателно са допуснали провокиращо измерение, така че абсолютно всяка територия да става място за игра. Надявам се, че играчите ще проявят благоразумие, за да уважават интересите на другите хора, обществените и религиозни организации и да не навлизат в личния живот на околните“. Това е заявил зам.-председателят на отдела за връзки на Руската православна църква с обществеността и медиите Вахтанг Кипшидзе на пресконференция в Москва.

Истинският бум на играта доведе и до крайни варианти у нас, в което младежи от София предлагат във форуми, посветени на играта, срещу 20 лв. на ден да обикалят и да залавят Покемони из града. Така те ще развиват играта за тези, които през деня са на работа, а в същото време са обсебени от играта.

Източник: Брадва.бг

Leave a Comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.