Google сменя търсачката с иновативен чат?

/
/
/
835 Views

ГугълАмериканската корпорация „Гугъл” (Google, Inc.) разработва ново приложение за обмен на съобщения между потребителите. То е замислено да се конкурира с подобни възможности, като предлаганите например от „Фейсбук” (Facebook, Inc.). Това се посочва в статия, публикувана във вторник в електронната версия на американския вестник „Уолстрийт джърнъл“.

Според източници на изданието „Гугъл” планира новото приложение да има и функция, която позволява да се задава на програмата въпрос и да се получава отговор, който самото приложение ще търси в интернет. В същото време основната цел на програмата е да се обменят бързи съобщения. Засега не се уточнява кога „Гугъл” възнамерява да въведе новата услуга, както и как ще се нарича тя.

„Освен това, не е ясно засега дали този опит ще бъде по-успешен, отколкото предприетите по-рано от компанията”, отбелязва изданието. По данни на „Уолстрийт джърнъл“ работата по новото приложение вече около година се ръководи от вицепрезидента на „Гугъл” по продуктите, свързани с комуникацията, Ник Фокс. Според вестника, програмите за размяна на съобщения са сред най-популярните в света. Те се изполдват от около 2 милиарда души. Услугата на „Гугъл”, както отбелязва изданието, ще се конкурира с програми като WhatsApp на „Фейсбук”, както и с много популярния в Китай WeChat на Tencent.

Възможността да се получават отговори на въпроси, може да бъде голямо предимство на новата услуга. Официални представители на „Гугъл” не коментираха публикацията в „Уолстрийт джърнъл“, посочва ТАСС.

Сподели с приятели

Leave a Comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.