Бивш кмет от ГЕРБ с мераци да оглави БСП Тетевен!

/
/
/
2116 Views
Сподели с приятели

Николай Павлов Бившият кмет на Тетевен Николай Павлов, управлявал общината като кмет на ГЕРБ в периода 2007-2011 г., се опитва да свали сегашното партийно ръководство на БСП Тетевен и лично да оглави структура на организацията, твърдят наши информатори близки до централа на Позитано 20 в София.

2007 г. Николай Павлов става кмет на Тетевен като кандидат на ГЕРБ след като на балотажа побеждава с минимална разлика бившия кмет на града и дългогодишен и настоящ лидер на БСП Тетевен – Цецка Димитрова. Но още по средата на мандата му ГЕРБ снема доверието от него и го изключва от партийната организация заради небезизвестните му връзки с тогава арестувания Алексей Петров и заради няколко съмнително проведени обществени поръчки, проверявани от прокуратурата. Негово дело е и това, че общината на практика остава без спортна база и стадион, след съмнителна сделка с фирма свързана с по-късно фалиралата КТБ, както и други заменки. По това време Павлов се изявява като яростен критик на БСП и в частност бившия кмет Димитрова.

След изключването му от ГЕРБ, Николай Павлов започва дългата си одисея през различни партийни организации. Като неуспешен кандидат за кмет по време на изборите през 2011 и 2015 г. преминава последователно през партии като – движение Екогласност, ПП Зелените, РЗС, Атака, НФСБ, АБВ, ПП на офицерите от запаса, партията на Сашо Томов и други, като последно беше видян и се снима на първи ред на събранията на БСП Тетевен по време на последните президентски и парламентарни избори.

ТетевенЗа учудване на всички свързани с БСП Тетевен, на последните парламентарни избори Павлов взема дейно участие в подкрепа на БСП, но не за да подкрепи кандидатката за депутат от Тетевен и трети в ловешката листа Цецка Димитрова, а помагайки преференциално на друг кандидат от листата. Въпреки това утвърдената местна партийна фигура Цецка Димитрова постига най-силния преференциален резултат за кандидат от Тетевен в ловешки окръг.

Запознати споделят, че Павлов не крие намеренията си да отстрани Димитрова и дясната й ръка Тихомир Лазаров от ръководството и лично да оглави БСП Тетевен, като издигне като кандидат за кмет от БСП на следващите местни избори съпартиеца му в сегашния общински съвет и собственик на спонсорирания от общината местен волейболен клуб Иван Цветков. Който е доказал, че плътно го следва в многобройните му партийни авантюри и често гласува „в интерес на финансираните спорни клубове”. За целта вече е привлякъл към себе си няколко други общински съветници и членове на БСП и е подсигурил партийното членство на съпартиеца си в БСП.

Но срещу тези опити редовите членове и симпатизанти на партията са категорични, че това няма да бъде допуснато. Всички са наясно със спорното му кметуване и афинитета му да сменя партийна принадлежност и твърдо застават зад лидерката си Цецка Димитрова, под чието ръководство БСП Тетевен удвои резултати си на последните президентски и парламентарни избори.

Leave a Comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.