img

Злите езици разкриха кой стои зад цензурата над Слави! Ето кога Дългия духва от bTV!

/
/
/
85 Views


„Мен ме интересува дали се прибраха софиянци след Великденските празници. Прибраха ли се софиянци?”. Така шоуменът Слави Трифонов отговори на репортерката от Би Ти Ви Канна Рачева, която на пресконференцията на Дългия и разследващия журналист Васил Иванов попита дали спряното от ефир във вторник вечер издание на „Шоуто на Слави” е потърсило и другата гледна точка – на уличената цензурка Дарина Сарелска, узна HotArena.

Сарказмът на Дългия бе насочен не толкова срещу Канна Рачева, колкото срещу тривиалните репортажи, излъчвани напоследък в новините на Би Ти Ви и запознатите с медийната среда веднага усетиха, че Трифонов поставя под въпрос компетенцията на началника на отдел „Новини и актуални предавания” в Би Ти Ви Венелин Петков, пише „Уикенд“.

Именно бившият водещ на новините и новоизлюпен директор в първата частна телевизия Венелин Петков е взел решение да свали от екран „Шоуто на Слави”, тъй като бил в близки приятелски отношения с Дарина Сарелска от конкурентната Нова тв.

Преди да поеме контрола върху новините в Нова, Сарелска работеше в Би Ти Ви и оттогава е близка с Венелин Петков. Точно заради това Петков взел еднолично решение да не се излъчи „Шоуто на Слави”, информирайки преди това началника си Флориан Скала, че в предаването ще се излъчи нелицеприятна информация срещу мастита медийна шефка. Уплашен, че може да се разрази война между Би Ти Ви и Нова тв заради Васил Иванов, австриецът Скала одобрил свалянето на предаването без да го е гледал.

На пресконференцията шоуменът от Учин дол намекна, че е възможно договорът между Би Ти Ви и неговата продуцентска компания „Седем осми” да бъде разтурен при положение, че от медията системно започнат да не излъчват предаването му. Трифонов обаче отрече, че контрактът между неговата фирма и Би Ти Ви предвижда развалянето на договора и плащане на неустойки, ако предаването не бъде излъчено три пъти.

Хора от екипа на гологлавия шоумен разкриват, че Слави със сигурност ще напусне Би Ти Ви, но това ще стане през лятото, или по-точно на 30 юни 2017 г., когато изтича контрактът между продуцентската му къща „Седем осми” и първата частна национална телевизия.

Източник: ХотАрена

loading...
Сподели с приятели

Leave a Comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.