img

Жена загуби ноктите, косата-получи токсичен шок от инфекция, причинена от нещо, което всяка от нас ползва

/
/
/
1205 Views
Сподели с приятели
Джоана Картрайт (27) от Южен Йоркшир прекарала осем дни в кома, след като преживяла токсичен шок заради инфекция, причинена от тампон.

Преди две години, лекарите поставили Джоана в изкуствена кома , за да й спасят живота, но не можели да се предположат, че тя няма да може да разпознае своите три дъщери, когато се събуди.

Тя първо мислела, че има грип , тъй като симптомите са подобни. Но няколко часа по-късно завършва в болница, а лекарите след прегледа уведомили семейството, че от смъртта я делят само няколко часа, тъй като нейните органи са започнали да отказват заради инфекцията.

За да й спасят живота, я поставили в изкуствена кома, за да може нейния организъм да се пребори с агресивната бактерия. В същото време, кожата по ръцете й започнала да пада, 50 процента от косата и всички нокти окапали. Но успяла да се пребори.

Въпреки това, след осем дни, когато най-накрая се събудила от кома, лекарите ги очаквал шок. Инфекцията междувременно стигнала до мозъка й, и се оказало, че тази майка на три деца имала менингит. В резултат на това, не можела да си спомни своите деца.

– Когато се събудих от кома не знаех какво се случва и не помнех никого. Някой ми даде снимка на моите деца, но аз не знаех кои са те. Хората ми показваха момичета и искаха да ги нарека по име, но аз не можах – спомня си Джоана, която изпаднала в кома на своя 25-ти рожден ден.

Нейните спомени след събуждането било толкова малко, че не можела да завърши обикновено изречение – когато стигнела до край, забравяла, за какво е започнала да говори. Затова нейното възстановяване било много дълго, а и сега, две години по-късно, не може да си спомни всички подробности от миналото.За щастие, сега разпознава децата си.

– Не помня първите стъпки на Скарлет, нито когато е започнала да говори. На снимките виждам почивки на които не помня, че съм била …

Но съм щастлива, че изобщо се измъкнах и моите момичета все още имат майка – заключава тя.

Джоана Картрайт

Leave a Comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.