img

Заслужава си да се видят: Няколко природни феномени, които се случват само веднъж в годината!

/
/
/
383 Views
Кога за последно се изумихте от чудесата на природата?

Тя произвежда множество феномени, напълно способни да учудват всеки божи ден. От ослепителните изгреви до спиращите дъха залези, понякога е трудно да се проумее, че сме заобиколени от толкова много красота.

Има моменти, когато природата може да те остави наистина зашеметен от своите форми и цветове.

Страховита миграция на раци в Австралия

Тези малки червени раци на австралийския остров Рождество мигрират всяка година от горите към океана, за да снасят яйцата си. Животинките блокират пътищата и представляват истинско зрелище, което никога няма да забравите.

Раят на сърфистите

Най-дългата вълна в света „Поророка“ се формира два пъти годишно. Феноменът се случва между месеците февруари и март на мястото, където водите на Атлантическия океан мощно се вливат в устието на река Амазонка.

Магическата трансформация на улица в Бон, Германия

За около 20 дни през пролетта тази вълшебна улица в германския град Бон привлича туристи от цял свят с невероятната гледка на покривало от черешов цвят, който е по цялата й дължина.

Разкошният Манхатънхендж

Феноменът Манхатънхендж представлява изравняването на залязващото слънце с линията на улиците в Ню Йорк в посока изток-запад. Явлението може да се наблюдава три-четири пъти в годината между 28 май и 12 юли.

Цъфтежът на кактуса „Кралица на нощта“

Цветето, известно с наименованието „Кралица на нощта“ изненадващо цъфти само веднъж годишно за една единствена нощ и след това увяхва на следващата вечер.

Подводният парк в Австрия

Всяка година парк в полите на планината Хошваб в Австрия се превръща в огромен басейн за три-четири седмици през пролетта. Потапяйки всички пътеки и пейки под вода, природният феномен се случва заради топенето на снега, което води до ръст на нивото на езерото.

Огнени кълба от водите на река Меконг в Тайланд

Всяка година през октомври от водите на река Меконг, която тече в Тайланд, близо до границата с Лаос, излизат огнени топки, издигат се нагоре и изчезват безшумно във въздуха.

Източник: Канал 3

loading...
Сподели с приятели

Leave a Comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.