img

Защо всички мъже са привлечени от женските задни части – ето отговора!

/
/
/
693 Views
Въпросът дали харесват повече дамските гърди или задни части често се задава на мъжете.

За мъжкото предпочитание към „благородното продължение на гръбнака“ обаче има научно обяснение, пише в. „Дейли стар“, позовавайки се на американско изследване. Женските задни части привличат мъжете още от древни времена, обяснява Дейвид Бъс от изследователския екип от университета на Остин, Тексас.

Причината е същата, поради която силният пол харесва дами с фигури тип „пясъчен часовник“ (с пищни гърди и бедра и малка талия) – въпросните характеристики свидетелстват за плодовитост.

Редица проучвания са установили, че мъжете изпитват по-голямо привличане към жени с пропорция между талията и бедрата 7 към 10.

В хода на еволюцията мъжете са се научили да се оглеждат за жени, годни да се възпроизвеждат. Ако те са били по-закръглени, с „наперени“ задни части – свидетелство за младостта им, още от пещерни времена това ги е правило „добри“ кандидатки да износят потомство.

Въпреки това скорошно изследване на специалисти от лондонския Юнивърсити колидж установи, че британците не обръщат особено внимание на дамските задни части. За разлика от събратята си във Великобритания, мъжете в Аржентина заглеждат жените по-скоро отзад, отколкото се прехласват по гърдите им.

Каквито и да са мъжките предпочитания, според науката пищните задни дамски части са сигнал, че притежателката им има достатъчно запаси от мазнини, за да забременее.
loading...
Сподели с приятели

Leave a Comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.