img

Започна се: Сирия обвини САЩ в агресия!

/
/
/
914 Views

СирияСирия рязко осъжда агресивния акт от страна на коалицията начело със САЩ, който противоречи на Устава на ООН и призовава Съвета за сигурност незабавно да реагира на атаката, за да не се повтори нещо подобно. Това се казва в протестната нота на МВнР на Сирия до Генералния секретар на ООН и до Съвета за сигурност по повод авиоудара на ВВС на западната коалиция по обект на сирийската армия в Дейр ез-Зор, съобщава официалната сирийска агенция SANA, цитирана от РИА Новости.

В писмото се отбелязва, че подобни атаки торпилират борбата с тероризма и още веднъж потвърждават лишените от сериозност действия на САЩ.

Военният политолог Андрей Кокошин коментира в интервю за RT, че това не е първият удар на коалицията, начело със САЩ не по цели на терористите от „Ислямска държава“. Той напомня, че Русия на няколко пъти е настоявала да бъдат съгласувани становищата какво е това умерена и неумерена опозиция и какви обекти трябва да бъдат бомбардирани в Сирия, но тези предложения са били отхвърляни от западната коалиция.

Кошкин смята, че освен вероятна грешка, бомбардировката на обекта на сирийската армия може да е и преднамерена атака. „Сегашните технологии позволяват бомбите да бъдат вкарвани буквално през прозореца, а в случая позициите на терористите са на цели 2 километра от обекта на сирийската армия. Може ли да се говори тогава за грешка“, обяснява експертът.

Сподели с приятели

Leave a Comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.