img

Задава се нов скандал: Цветан Василев мисли схема, ще си купува телевизия!

/
/
/
654 Views
Цветан ВасилевУкриващият се от правосъдието в Белград фараон Цветан Василев води преговори за покупката на кабелна телевизия „Би Ай Ти“, която е със седалище в Америка, пише „Уикенд“. Собствениците на медията са братята Павел и Румен Вълневи, които от години живеят в Чикаго и развиват мащабен спедиторски бизнес.

Според мълвата, която се носи усилено в медийните среди от около месец насам, Василев сам потърсил контакт с бизнесмените, които са родом от Смолян. Мустакатият измамник, който е подсъдим за фалита на Кооперативна банка, предложил да купи чрез инвестиционен фонд, базиран във Виена, 49% от дяловете на телевизията, която излъчва от Америка за българската диаспора.

Параметри по сделката не се съобщават, но според запознати братя Вълневи отказали да продадат основния дял от телевизията си заради сложната финансова схема, която Цветан Василев измислил, за да мине сделката. Въпреки това обаче мнозина предполагат, че банкерът беглец е постигнал договорка със собствениците на Би Ай Ти да подпомага финансово българския офис на телевизията,  базиран в София.

Случайно или не, но през последния месец Василев се появява редовно пред камерите на Би Ай Ти за серия от интервюта, взимани му от Сашо Диков. Пред Стажанта фараонът от габровската махала „Гъзурниците“ изтъква, че не той е главният виновник за окрадените милиарди от КТБ, но не отговаря убедително на въпроса защо се укрива в Сърбия от правосъдието.

Източник: Блиц

loading...
Сподели с приятели

Leave a Comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.