img

За тях има, а за народа НЕ! Ето какви пари получават министрите, зам-министрите и началниците на кабинети!

/
/
/
1126 Views
Правителството реши да зарадва своите служители и увеличи ДВОЙНО заплатите на заместник министрите!

Това става с промени в постановление №67 от 2010 г., в което за заплатите в бюджетните организации и дейности има определени тавани. Сега те отпадат и заплащането ще се изчислява като процент от основната месечна заплата на министрите.

Месечните заплати на заместник-министрите и на началниците на кабинетите на заместник-министър председателите ще бъдат 85 на сто от основната месечна заплата на министър, която е приблизително около 3500 лв. Това означава, че зам.-министрите вече ще получават около 3000 лв., а не както досегашния таван от 1661 лв., изчислява Канал 3.

Увеличение ще има и при началника на кабинета на министър-председателя.

В момента на тази позиция е бившият министър на вътрешните работи Румяна Бъчварова. Занапред тя ще взима 90 на сто от основната месечна заплата на министър или около 3150 лв. До момента таванът за тази длъжност таванът беше 1860 лв. Най-малко ще е увеличението на заплатите при началниците на кабинетите на министрите – 80 на сто от основната месечна заплата на министър, или около 2800 лв.

Според правителството новата методика за изчисление на заплатите ще „поддържа определена йерархия на възнагражденията в контекста на спецификата на функциите им“, а средствата ще се осигуряват в рамките на утвърдените средства за разходи за персонал по съответните бюджети на ведомствата.

Причината за промяната на заплащането е наличието на случаи, при които директори на дирекции взимат заплати по-високи от тези на началниците си. Постановлението ще влезе в сила в деня на обнародването му в Държавен вестник.

loading...
Сподели с приятели

Leave a Comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.