img

За пример! Хисарския поп ще пее за Гинес, прави албум с 800 песни!

/
/
/
552 Views

Димитър АндоновАлбум с 800 песни! Такъв рекорд за „Гинес“ ще опита да постави легендата на българската музика Димитър Андонов, който надлъж и нашир е известен като Хисарския поп.„За една година успях да запиша цели 250 песни. Това е много труд, но успях да се справя. Целта ми е през следващата година да изпея още толкова, които също да бъдат записани. Ако имам сили, ще направя още 300 парчета.

Това е нещо много мащабно и няма друг такъв луд като мен, който да го направи. Но поне да оставя някакво наследство след мен, за да могат поколенията да се наслаждават на хубава българска музика. Да не стане така, че много песни да си отидат заедно с мен от този свят“, разказа пред „България Днес“ Хисарския поп.

Той признава, че първите 250 песни ги е качил на флашки и ги продава по 25 лева бройката, за да припечелва. От дълги години легендарният изпълнител е в затруднено финансово положение и се опитва всякак да си докарва допълнителни приходи. Трудно може да разчита на хотела си в Хисаря, тъй като рядко идват хора, а преди време се принуди да затвори и кръчмата си в курортното градче. „Слаба е и тази година. От 1 януари до сега имам само 3 участия, а други планирани нямам. Трудно се живее, но не се предавам. С всеки изкаран лев гледам да помагам на семейството си“, добави Андонов.

Преди няколко години Хисарския поп се опитва отново да постави рекорд за „Гинес“, като пее, без да спира, в продължение на 24 часа. Тогава се отказа от начинанието си, тъй като имаше нужда от спонсори, но те така и не се намериха.

Въпреки че е на 74 години, изпълнителят е неуморен. Паралелно със записването на песните в домашното си студио наскоро той снимал цели 3 клипа, и то само за един ден. „Снимките отнеха около 7-8 часа и много се уморих, но чувствам някакво удовлетворение и ми е хубаво на душата. Докато ме държат краката и главата, ще продължавам да пея, защото музиката и семейството ми са моят живот“, заключи философски певецът, считан за основателя на попфолка в България.

Източник: БЛИЦ

loading...
Сподели с приятели

Leave a Comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.