img

За последното тримесечие на 2015-та година МВР е гушнало 250 000 от дарения!

/
/
/
789 Views

Румяна БъчвароваЗа последните три месеца на 2015 г. вътрешното министерство е успяло да привлече 250 000 лв. от дарения. Това се вижда от отчета на ведомството, качен на интернет страницата му, пише „Труд“. Отново най-много средства са предоставили общините, които дават редовно средства на полицията за бензин, смазочни материали, гуми и части на автомобилите.

Като пример може да се даде община Несебър, която е превела на полицията 5680 лв., после още 4907 лв. и през декември е дала 45 437 лв. Зареждането на един резервоар на среден клас кола е около 90 лв., а с горивото могат да се минат близо 700 км. Община Пазарджик е успяла да обзаведе служебно жилище, което е собственост на ОДМВР-Пазарджик, за малко над 2500 лева.

„Държавно горско стопанство“-Шумен е дарило на местната полиция дърва за огрев за 1800 лв. На същата стойност е и дарението на посолството на Холандия, което е купило на ОДМВР-Сливен лаптоп Lenovo.

От 1 януари МВР отново е едноличен собственик на капитала на „Безконтактни мултиплексорни вериги“ ЕООД. Това е станало с разпореждане на Министерския съвет, прието на 19 януари. Не е ясно защо решението е трябвало да бъде взето извън редовно заседание. За него се разбра, след като в системата за правна информация на МС се появи решението в раздел „Разпореждания“.

В продължение на две години фирмата БМВ, която бе сред големите дарители на МВР, бе подчинена на транспортното министерство, където беше прехвърлена от МВР. До това се стигна, след като вътрешният министър Цветлин Йовчев обяви, че ще освободи МВР от несвойствени функции – една от които е търговската.

Сподели с приятели

Leave a Comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.