img

Всяка седмица в Китай се пръква поне по 1 милиардер!

/
/
/
821 Views

КитайПо един нов милиардер се е появявал всяка седмица в Китай през първото тримесечие на 2015 г., показва доклад на UBS и PricewaterhouseCoopers. „Трупането на богатство е във възход в Китай, подкрепено от силен икономически растеж и стабилни капиталови пазари.

И всичко това се случва през последните 15 години“, обясни Франсис Лиу, управител на UBS Wealth Management. Големите пари стават в сферата на недвижимите имоти, здравеопазването, технологиите и други потребителски индустрии, казва експертът. Според данните през 2014 г. в Китай е имало 200 милиардери в сравнение с 570 в САЩ.

По-възрастните поколения съсредоточават своята филантропия в области като образование и здравеопазване, докато по-младите милиардери – предприемачи са се насочили към социалните въпроси, като например подкрепа за непривилегированите общности.

Милиардерът Джак Ма, съосновател на „Алибаба“, започна благотворителна дейност миналата година, като подкрепи различни каузи от околна среда до култура. Нарастващият брой богати китайци ще превърнат Азия в най-големият център за нови милиардери. Притежателите на състояние в Азия са по-млади в сравнение с богаташите в други части на света.

Около 25% от новите милионери и милиардери в Китай са израснали в бедност в сравнение с 8% в САЩ. „Ние сме много оптимистично настроени, че през следващите пет до десет години азиатските милиардери ще са повече от американските“, заяви Лиу.

Сподели с приятели

Leave a Comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.