img

Всеки ли може да се подложи на процедура по избелване на зъби?

/
/
/
5304 Views
Сподели с приятели
Тази процедура може да се извърши почти на всеки, който има постоянни зъби.

Зъболекарят ще оцени здравето на Вашата устна кухина и ще Ви препоръча най-добрия начин на избелване на зъби. В зависимост от естеството и степента на промяна на цвета, зъболекарят ще предложи един или повече от следните методи:

• Професионално почистване за премахване на външната пигментация, причинена от храни и тютюневи изделия.
• Използване на пасти за избелване на зъби, за да премахнете повърхностните петна между посещенията на зъболекаря.
• Подходящ избелващ гел или ленти за избелване на зъби Crest за подобряване на резултатите от избелването.
• Избелване (в кабинета на лекаря или у дома) за премахване на петна или пожълтяване, които не са лесно избелени.

Посъветвайте се с Вашия зъболекар, кой метод за избелване е най-подходящ за Вас.

Най-добре се избелват жълти зъби. Кафяви или сиви зъби, или зацапани зъби от използването на тетрациклин или излишък от флуорид, могат да се избелят неравномерно. Хората с пародонтални заболявания или чувствителни зъби може да предпочитат да се въздържат от химични методи на избелване.

Процедурата по избелване на зъби не се препоръчва, ако имате пломби, коронки, фурнири или временни коронки на предните зъби – цветът на тези материали няма да се промени с избелване и те ще се откроят на фона на снежна бяла усмивка. Можете да обсъдите с Вашия зъболекар други методи, като фурнири или временни коронки.

Има много методи за избелване на зъбите, а по-долу са някои от популярните процедури за избелване на зъби:

Домашно избелване на зъби
За да запазите зъбите си бели, не е достатъчно да ги избелите веднъж и да очаквате, че ще останат така винаги. Някои фактори за начина на живот, като тютюнопушенето и прекомерната консумация на оцветяващи течности, изискват по-честа стоматологична помощ. Свържете се с Вашия зъболекар, за да разберете кой от методите за избелване на зъби е подходящ за Вас.

Достъпен, удобен и лесен начин за домашно избелване на зъбите и поддържане на избелването са избелващи лентички Crest и избелващи пасти Crest.

Професионално избелване на зъбите

За най-бързо и ефективно избелване на зъбите зъболекарят може да Ви предложи професионална избелваща процедура. Професионалните средства, използвани в стоматологичната клиника, имат високо съдържание на избелващи вещества и осигуряват необходимия ефект по-бързо от лекарствата без рецепта. Зъбите Ви могат да станат забележимо по-бели само след едно посещение при зъболекаря. Освен това тази процедура има допълнителното предимство: процесът на избелване на зъбите се контролира от зъболекаря. За да се определи ефектът, получен в резултат на избелването на зъбите в зъболекарския кабинет, лекарят може да препоръча на пациента да използва допълнителни средства за избелване на зъбите у дома като избелващи ленти и пасти Crest.

Лазерно избелване

Лазерното избелване на зъби е бърз и ефективен начин за премахване на петна и възстановяване на обезцветените зъби. Процедурата за лазерно избелване на зъби позволява за около час зъбите на пациента да станат по-бели с до 10 нюанса.

Leave a Comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.