img

ВНИМАНИЕ: Погледнете ноктите на ръката си и вижте от какви заболявания сте застрашени!

/
/
/
1666 Views

Лунула на ноктитеПогледни ноктите си: виждате ли яркия полумесец в основата? Това е т.нар. лунула. Като правило, по-голямата част от хората са родени с това, но с възрастта лунулите могат да изчезнат напълно при някои, а при други – да избледнеят…

Оказва се, че състоянието на лунулата може да показва състоянието на някои органи!

Белият полумесец на ноктите

Официалната медицина допуска диагностицирането на болести по вида на ноктите, по-специално на лунулата. Сега сами може да тествате здравето си!

Ако лунулата присъства на ноктите на пръстите на ръцете – тя е знак за добро здраве. Но ако лунулите са избледнели, зле очертани или несъществуващи, това е знак, че трябва да се вслушате в тялото си.

  1. Лунулата на палеца е най-забележима и отразява състоянието на мозъка и белите дробове. При заклети пушачи може да избледнее или значително да намалее, но изчезването на лунулата на този пръст може да сочи, че един човек не е напълно адекватен или дори шизофреник.
  2. Изчезналата лунула на показалеца показва неизправност в дебелото черво, черния дроб и панкреаса, както и хронични заболявания на горните дихателни пътища.
  3. Средният пръст е отговорен за сърдечно-съдовата система. Липсата на лунула там може да бъде в отговор на проява на съдова дистония, скокове в кръвното налягане и сърдечна аритмия. Необходимо е да обърнете внимание на кръвоносните съдове!
  4. Слабо забележимата лунула на безименния пръст загатва за проблеми на лимфната система, ендокринната система и нарушена обмяна на веществата.
  5. Лунулата на кутрето може да изчезне почти напълно, тъй като тя отразява състоянието на тънките черва, които първи се задръстват от шлаките.

Също така обърнете внимание на цвета на съществуващата лунула. Жълтото показва очевидни проблеми с черния дроб, синкавото – слабо сърце, а белите петна показват, че тялото няма цинк. Жълтият цвят може да разкрива също и нарушение на мозъчната функция.

Не подценявайте сигналите на тялото! Споделете наученото и с приятели – нека и те да си направят диагностика!

Източник: ПИК

Сподели с приятели

Leave a Comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.