img

Владимир Жириновски: Турция е враг №1 на Русия! Трябва да се страхуват от ядрен удар!

/
/
/
813 Views

владимир жириновски„Турците, като източен народ, се страхуват и вълнуват от фактора неизвестност. Те сега са в истерия – и президентът, и премиерът и генералният щаб на Турция, те просто не знаят какво ще стане. Ако бях на тяхно място, щях да се страхувам от съкрушителен удар по Турция. Едно глупаво действие на президента им и страната им може да престане да съществува”, каза Владимир Жириновски в ефира на радио „Говорит Москва”.

„Турция може да бъде съкрушена с ядрен удар. Истанбул може да бъде унищожен много лесно – достатъчна е една ядрена бомба и градът изчезва. Това ще бъде такова страшно наводнение, водният стълб ще се издигне на 10-15 метра, и градът приключва, а в него живеят 9 милиона човека. Съюзниците на Турция в НАТО няма да искат да се месят, защото не искат да умират в ядрен пожар”, добави Жириновски.

„Турците имат сметка да окупират Сирия, защото се лакомят за петролните находища. Те постоянно нарушават границата със Сирия и получават контрабантед петрол от „Ислямска държава“. Те се мъчат да играят на всички фронтове, но който играе такава игра – губи. Турците винаги са ни ненавиждали и това го има в учебниците по история“, обясни Жириновски.

Лидерът на ЛДПР допълни, че в момента за Русия именно Турция е враг №1.

Коментарът му бе, след като руски бомбардировач бе свален от турски изтребител в небето над Сирия на 24 ноември. След инцидента Анкара отказа да се извини.

Сподели с приятели

Leave a Comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.