img

Вижте кой е първият сериен убиец в България!

/
/
/
1093 Views

Сократ КришвенгПрестъпления има по всички краища на земното кълбо, но трудно можем да повярваме, че и у нас има престъпници, които да се наредят до Чарлз Менсън или Тед Бънди. За съжаление и ние имаме какво да добавим към световната статистика.

Един от най-жестоките, хладнокръвни и пресметливи убийци у нас, който официално е признат и за първия сериен убиец в България, е Сократ Киршвенг.

Нищо във външния вид на Сократ не можела да подскаже на бъдещите му жертви злото, което се крие в него. Той бил дребен мъж, леко грозноват, дърводелец по професия. Живеел в Самоков, където са запознал с Еленка – първата му жена.

Оженил се за нея и двамата бързо се сдобили с две деца. Но година след раждането на второто дете Сократ бяга в София, където среща младата Вангелия и се влюбва в нея. Той подлъгва наивната жена да построи къща в Модерно предградие, в което да живеят, което тя прави.

Сериен убиецВ това време Сократ се срещу в местната военна болница, където работи, с трета жена, в която се влюбва. Новата му възлюбена се оказва много набожна и отказва да общува с него, докато той има връзка с Вангелия. Това принуждава мъжа да състави план за отърваване от вече омръзналата му жена.

Сократ излъгал Вангелия, че е откраднал много пари от болницата и я извикал да му помогне уж да изровят скритите пари. Оправдавайки се, че е изморен, пресметливият мъж оставил възлюбената си да копае сама. След което я застрелял хладнокръвно в гръб и я заровил в гроба, който сама изкопала.

Вече свободен, Сократ обяснил на новата си възлюбена, че Вангелия го е напуснала, но не може законно да се венчае за нея, защото вече има един брак зад гърба си. Затова я убедил да си сменят вярата. Но това не било достатъчно, той все пак трябвало да се отърве и от християнската си жена.

След няколгогодишно отсътсвие Сократ взел каруца и отишъл с Самоков, натоварил жена си Еленка и децата, с обещанието, че ще ги заведе в София при него. В близост до Панчарево убиецът и жена му спрели каруцата да се поразходят.

След известно време се върнал само Сократ, който обяснил, че половинката му е срещнала роднини в селото, докато тя лежала убита по особено жесток начин в храстите.

Семейната идилия на серийния убиец не продължила дълго. Отегчен и от третата си жена, той решил да се отърве от нея, като я удуши, но минувачи чули писъците на уплашената жена и извикали милицията. Сократ бил арестуван, а престъпленията започнали да се разплитат едно по едно.

Отвратен от жестокостта му, съдията му дал смъртна присъда, която в последния момент заради децата била смекчена на 17 години затвор.

Историята на Сократ Киршвенг би могла да свърши дотук, но за съжаление не става така. Скоро след излежаването на присъдата убиецът отново отнема човешки живот. Този път той убива леля си и нейния съпруг, които работели в семейната си месарница.

Серийният убиец бил заловен, след като златар докладвал в полицията за часовник, който купил от съмнителен човек. Скоро след това дребният мъж със зло сърце е заловен, осъден на смърт и обесен на 23 февруари 1937 година.

Сподели с приятели

Leave a Comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.