img

Вижте как ще изглежда Земята след 1000 години!

/
/
/
1485 Views
Сподели с приятели
През 2016 г. култовият физик Стивън Хокинг заяви, че на човечеството му остават едва 1000 години, пише obekti.bg. Наистина ли сме обречени или ни очаква бляскаво бъдеще? BrightSide реши да провери.

земята след 1000 години9. Хората ще живеят в продължение на 1000 години. Богаташите отдавна инвестират своите милиони в изследвания, посветени на забавянето или пълното прекратяване на стареенето. След 1000 години медицинските инженери ще могат да създават лекарства срещу всичко, което кара тъканите ни да стареят. Инструментите за редактиране на гени вече са тук. Te имат потенциала да контролират нашите гени и да направят имунизират хората срещу която и да е болест.

8. Ще се заселим на друга планета Единственият ни шанс да оцелеем след 1000 години, е ако се преместим на друга планета. Компанията SpaceX планира мисия, която да „помогне на човечеството да стане космическа цивилизация и многопланетен вид, изграждайки самоустойчив град на Марс“. Елън Мъск – нейният основател – се надява, че първият кораб от нея ще бъде изстрелян до 2022 г. През 2024 пък цели 4 апарата ще потеглят към Марс.

7. Всички ще изглеждаме по един и същи начин В своя спекулативен експеримент на мисълта д-р Кван хипотезира, че в далечното бъдеще (след повече от 100 000 години) хората ще развият по-голямо чело, по-големи ноздри, по-големи очи и по-пигментирана кожа. Учените вече работят по начини за редактиране на геноми, така че родителите да могат да избират начина, по който децата им ще изглеждат.

Какво ще стане след 1000 години6. Компютрите ще са супер бързи и интелигентни Само преди около 3 години суперкомпютър извърши най-точната симулация на човешкия мозък досега. След 1000 пък се очаква да се изравнят със сивото ни вещество и дори да изпреварят неговата изчислетелна мощ. През новия век квантовите компютри ще бъдат полезни при разработването на по-ефективни лекарства, ще поставят по-точни диагнози, ще подобрят изследването на космоса и ще позволят на автомобилите да се движат автономно с лекота. В същото време, квантовото изчисляване може да представлява реална заплаха за неприкосновеността на личния живот и сигурността на информацията.

5. Хората ще станат киборги. Машините отдавна са способни да подобряват слуха и зрението на хората. В момента учени и инженери се занимават с разработката на бионични очи, които ще помогнат на слепите да виждат. След 1000 години сливането ни с технологиите ще бъде единственият ни шанс да се конкурираме с изкуствения интелект. Обединяването на нашето съзнание с компютрите ще доведе до образуването на супер мозък, който ще може да пресмята и най-сложните уравнения и да търси в интернет със силата на мисълта си.

Земята през 30174. Масовото изчезване е на път. Последното масово изчезване унищожи динозаврите от лицето на Земята. Неотдавнашно проучване разкри, че степента на изчезване на видовете през 20-ти век е била до 100 пъти по-висока, отколкото би била нормална без човешко въздействие. Според някои учени само постепенното свиване на човешкото население може да помогне на цивилизацията да продължи да съществува.

3. Ще говорим на един и същи световен език Уеднаквяването на езиците ще доведе до създаването на универсален език. Лингвистите прогнозират, че след 100 години 90% от езиците ще изчезнат поради миграцията, а онези, които остават, ще станат опростени.

2. Сградите ще се сглобяват и разглобяват по команда. Един ден вероятно ще сме способни да създаваме виртуални светове около себе си. Т.напр. наскоро д-р Хол представи концепцията за полиморфен материал, съставен от трилиони взаимосвързани микроскопични „роботи“, които по същество могат да създадат всякаква форма.

1. Нанотехнологиите ще решат кризата с енергията и замърсяването. След 1000 години нанотехнологиите ще могат да почистват екологичните щети, които човечеството е нанесло, да пречистват водата и въздуха и да улавят енергията на Слънцето. Новите материали ще отговарят на необходимостта от нова екологична и по-ефективна технология за съхранение на енергия. Източник: BrightSide

Leave a Comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.