img

Вижте как изглежда първата Мис България от далечната 1967 година!

/
/
/
596 Views
Сподели с приятели

Снимка от далечната 1967-ма на първата и единствена социалистическа Мис България – Бранимира Антонова вече трета седмица събира възторжени отзиви в световноизвестния развлекателен сайт 9GAG. Публикацията е на българина Мартен Ангелов. До момента снимката е събрала 24 хиляди посещения и 530 коментара.

“Чиста българска красота” е най-честият отзив под публикацията. “Това е Мила Кунис” е реакцията в една трета от посетителите.

“Истинска красота, без съмнение. Само си представете: ако тогава е била на 20, сега би трябвало да е на 67. Надявам се да изглежда все така добре”, пише друг. А трети допълва, че се надява и днес да вземе титлата “Мисис” сред връстниците си.

Истината е, че тогава, когато е направена снимката, Бранимира Антонова е на 16, а днес, 22 ноември, е рожденият й ден и навършва 62.

 Снимката на Бранимира Антонова, прославила българската красота по света, е правена през есента на 1967 г. Сн. Личен архив.
Бранимира Антонова с коронката на „Мис Фестивал“, 1968 г.
В профил украинската актриса Милена Кунис, известна в Холивуд като Мила Кунис,
наистина прилича на Бранимира Антонова. Сн. www.moodi.com.br

Коя е Бранимира Антонова

Актрисата Бранимира Антонова е родена на 22 ноември 1952 г. в София. Известна е още като първата и единствена социалистическа „Мис България“ (1967 г.), а година по-късно и „Мис Фестивал“ на Световния младежки фестивал в София през 1968-ма. На 6 г. започва да играе балет. Учи в хореографското училище в София.

Дебютът й в киното е на 9 г. в “Етюд“. Почетен гражданин е на столицата, има три номинации и две титли “Жена на годината” – през 1969 и 1970 г. Снимала се е в над 20 филма и новели, сред които “Процесът” (1968 г), “Танго” (1968 г), „Мъже в командировка“ (1969), „Бягство в Ропотамо“ (1971), „Приключенията на Авакум Захов“ (1980).

Завършва право. Има 3 брака и една дъщеря – Мария от първия й съпруг – покойния Владимир Грашнов.

Бранимира Антонова днес.

Чистата красота

“Влезте в Уикипедия и проверете, България е много хубава туристическа дестинация в Европа, красива страна с море и планини”, пише в 9GAG мъж на име Дони Каневелино.

“Това е една от най-бедните страни в Европа, но е красива и жените там са удивителни (приятелката ми е българка), пише друг (повечето посетители са с псевдоними – б.р.). Мъж твърди, че в момента Гърция е най-зле, тръгва дискусия за бедните европейски страни и корупцията, стига се до турското робство, през което минава България.

Proud to be Bulgarian! (“Горд/а съм, че съм българин/българка”). възкликват нашенци в сайта. “Такива снимки трябва да се показват, а не на силиконови чудовища”, повтарят българите.

“А е толкова по-красива от Мис България 2011, 2012, 2013…”, коментира българка. “И сега имаме едни от най-секси момичетата в света”, намесва се мъж.

В голяма част от коментарите се споменава pure beauty – “чистата красота” на Бранимира. “Няма фотошоп, не личи да е с фон дьо тен, нито със силен грим… Перфектна е”, коментират познавачи. “Ето, това се нарича чиста красота, много по-бляскава от съвременните изкуствени красавици, плод на пластичната хирургия. Изглежда така, сякаш съм я срещнал в детството си”, пише друг. “Това е най-перфектният нос, който съм виждал”, коментира трети. “По-добре от сегашните красавици, даже и от световнопризнатите”, повтарят мъжете.

Коментарната част изобилства от възклицания от типа: “По дяволите, истинска красавица! Много по-хубава от момичетата днес”; “Много по-красива от днешните кучки”; “Прекалено много красота, прекалено много за този шибан свят!”; “Българските жени са жени на следващо, по-високо ниво”.

“Чудя се дали има дъщеря и внучка, ако има, сигурно и те са прекрасни”, вметва закачливо мъж. “Трябва да отида в България”, пише друг съвсем сериозно.

Сравняват Бранимира с различни съвременни красавици, но всяко трето предположение е за Мила Кунис. Тогава мъж с псевдоним Гаргамел въдворява ред в спора: “Извинявайте, но тя е Мис България 1967. Значи Мила Кунис прилича на нея, а не обратното!”

Leave a Comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.