img

Вижте как изглежда къща напечатана на 3D принтер (СНИМКИ)

/
/
/
2720 Views
Сподели с приятели
През последните години 3D принтирането се разраства много бързо. Съвсем неочаквано въпросната технология намери широко приложение в строителство.

Всяка година се появяват поне по няколко сгради със странна форма и предназначение, напечатани на 3D принтер. Поредният шедьовър беше представен на изложението Salone del Mobile. Авторите бързат за уточнят, че става дума само за прототип, но резултатите са повече от впечатляващи, тъй като имотът е напълно пригоден за живеене.

Името на проекта е 3D Housing 05 и има за цел да покаже развитието на 3D печата в областта на жилищното строителство. Къщата е построена като са използвани специални роботизирани технологии. Печатът е реализиран почти без човешка намеса.Роботът принтер е разработен от CyBe Construction. Цената му е почти 400 000 USD. Само по себе си подобна машина има за цел именно строителството на сгради, а не на реализирането на единични проекти.

Разгънатата застроена площ на къщата е 100 кв.м. Има няколко помещения – кухня, трапезария, дневна, спалня. Тоалетната и банята са отделно. Мебелите вътре също са напечатани на 3D принтер.

 

 

Източник: Факти.бг

Leave a Comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.