img

Вижте 10-те най-опасни държави за жени туристки – не ходете там!

/
/
/
714 Views

ИндияНай-опасната държава за пътешественичките е Индия. По този показател тя изпреварва Бразилия и Турция, заели съответно второто и третото място в класация, съставена от „Дейли мейл“ и публикувана в онлайн версията на изданието. В нея са включени 10 страни.

Индия се оказва на първа позиция в антирейтинга заради рекордната честота на случаите на изнасилване (в това число и групово) на туристки и местни жителки. По данни на Националното бюро за регистрация на престъпленията в Индия на всеки 20 минути в страната става по едно изнасилване.

Бразилия получава второто място в отрицателния топ 10 също заради големия брой престъпления срещу представителките на нежния пол. Ръстът на подобни престъпления е 157 процента за периода 2009-2012 година, пише изданието.

Турция пък се оказва на трето място заради това, че в страната доста често се извършва насилие срещу жените, а обсъждането на подобни инциденти е табу.

Ето и пълният списък на страните, в които туристките най-често са изложени на опасности:

1. Индия

2. Бразилия

3. Турция

4. Тайланд

5. Египет

6. Колумбия

7. РЮА

8. Мароко

9. Мексико

10. Кения

Класацията е съставена чрез анкета от експерти (журналисти и блогъри, които пишат за туризма, професионални пътешественици).

Редакцията на в. „Дейли мейл“ е анализирала също статистическите данни на редица държавни организации (като Националното бюро за регистрация на престъпленията в Индия, Министерството на здравеопазването в Бразилия, Центъра по борба с домашното насилие в Тайланд и др.). Журналистите на британския вестник са отчели и класациите, съставени от международната маркетингова компания YouGov.

През 2014 г. австралийските правозащитници от „Каритас Аустрелия“ (Caritas Australia) обявиха Конго за най-опасната държава за жените.

Сподели с приятели

Leave a Comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.