img

Вирусът Зика – конспирация или дело на природата?

/
/
/
968 Views

Вирус ЗикаСветовната здравна организация обяви вируса Зика като опасност, от която е застрашено човечеството по цял свят. След тази аларма се появиха и няколко конспиративни теории за появата на вируса.

Като виновници са сочени зли корпорации и дори фамилията Рокфелер.

Теория 1 – Вирус за контролиране на раждаемостта

Факт е, че населението на Земята расте и с подобни темпове до няколко няколко години ще пренаселим планетата, като ресурсите от вода и храна няма да стигат за всички. От тук тръгва и логиката на първата теория.

Смята се, че масовата ваксинация през 2014 година, една година преди появата на Зика, набременни жени в Бразилия е приложена за разпространяване на вируса. Той е целял да намали здраво родените бебета и така да контролира броя на хората на Земята.

Теория 2 – Вирусът е биологично оръжие

Комари

Авторите на тази теория казват, че Зика се е появил от генно модифицирани комари. Комарите са експеримент към проект за биологично оръжие и са били освободени за тестове сред някои градове в Бразилия.

Опонентите на тази теория обаче посочват, че случаи на вируса Зика бяха регистрирани и във Великобритания, въпреки че първите бебета с микроцефалия са родени в Бразилия.

Теория 3 – Вирусът е дело на фамилията Рокфелер

Светът говори за Зика само от няколко месеца, но в архивите на САЩ този вирус фигурира още от 1947 година. Описано е, че е създаден по поръчка на семейството Рокфелер. Проби от вируса за запазени от Американската колекция за културата (ATCC).

В ATCC наистина разполагат с патогенни бактериални видове и Зика е един от тях. От научните среди обаче за момента няма достъп до съхраняваните проби, тъй като процедурата по придобиването им е дълга.

Сподели с приятели

Leave a Comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.