img

ВиК ремонти в домашни условия

/
/
/
180 Views
Сподели с приятели

ВиК ремонтите винаги са отделен етап във всеки вид домашен ремонт. Много е важно да им обърнете много внимание, тъй като не само нивото на хигиена и комфорт на обитателите, но и състоянието на тяхното здраве зависи от това кое водопроводно оборудване е избрано и дали е монтирано правилно.

Освен това неправилният монтаж е изпълнен с извънредни финансови и трудови загуби. И след правилното инсталиране на водопровода, ще забележите колко удоволствие носи както за окото, така и за тялото. ВиК ремонтът може да бъде локален, необходим в случай на нова повреда, и мащабен, чийто препоръчителен период е 20-25 години. По време на мащабни ремонти всички водопроводи се променят. Този период означава максимален период на работа на металните тръби. По-добре е да замените такова оборудване с металопластика, пластмаса, мед или полиетилен.

Първият етап от ВиК ремонтът в идеалния случай трябва да бъде подмяна на тръбопровод към всички стаи. Можете да смените канализационните тръби едновременно. Тръбите, положени под пода или в стените, трябва да бъдат изолирани с PVC изолация под формата на гофрирана тръба. Това трябва да се направи, за да се предпазят пода и стените от повреди, причинени от натрупването на конденз и термичното разширение на тръбата. Също така изолацията предпазва самата тръба от механични повреди.

При подмяна на отоплителни тръби е по-добре да не променяте нито наклона им, нито местоположението им в апартамента, освен ако няма специална нужда от това. В случай на преустройство на апартамент или промяна в самия принцип на системата, по-добре е да потърсите съвет от специалист по ВиК ремонти, за да избегнете задръстванията на въздуха. В жилищна сграда не трябва да поставяте канализационни щрангове вътре в стената, тъй като те винаги трябва да бъдат свободно достъпни.

Трябва да обърнете особено внимание на избора на водопровод. По-специално това се отнася за материала, от който са направени водопроводите и канализационните тръби. Сега най-популярни са пластмасовите тръби: те са трайни и евтини. Разнообразие от тях са металопластикови тръби. Но е по-добре да не ги поставяте в стени или подове, тъй като конструктивните характеристики на техните фитинги предполагат, че гумените уплътнения ще загубят еластичност с течение на времето, в резултат на което има нарушение на плътността на цялата система.

Медните тръби се използват в отоплителни системи, които работят автономно и имат специална охлаждаща течност. Но те не могат да бъдат инсталирани във водоснабдителната система, тъй като хлорът, който е разрушителен за тях, присъства във водата.

Пластмасовите тръби често се използват като канализационни тръби. Те също са направени от полиетилен, полипропилен и поливинилхлорид. Полиетиленовите тръби имат дебели стени, така че имат повишена якост и звукоизолационни характеристики. В канализационните системи няма налягане, така че изискванията за херметичност тук са ниски. Тръбите са свързани в гнезда с гумени уплътнения, което прави монтажа им прост и не трудоемък.

Leave a Comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.