img

Ватикана забърка скандалът на годината – вижте подробности!

/
/
/
1070 Views

ВатиканаВатикана лъсна в невероятен скандал! Църквата ще трябва да отговаря пред закона за тормоз на над 700 хористи, като над 230 от тях са готови публично да говорят за травмите, които са преживели. Става въпрос за невиждан по размерите си скандал, който коства тиарата дори на бившия папа Бенедикт XVI.

В пансиона за момчета в Регенсбург, Бавария, деца са станали жертва на невиждани попълзновения. Духовните им наставници са ги принуждавали да извършват неща, които дори във филмите за възрастни няма да видите. А за капак има съмнения, че и по-големия брат на бившия папа Бенедикт също е бил замесен, пише razkritia.com

Злоупотребите с момчета от пансиона са били в своя пик между 1953 и 1992. Адвокатът на жертвите Улрих Вебер споделя, че има над 231 случаи на злоупотреба, за които са подадени жалби. „Злоупотребите се отнасят до случай на насилие, лишаване от храна на момчетата, които са отказвали да сътрудничат“, споделя Вебер, пред “ Daily Beast “

Смята се, че жертви на престъпленията са над 700 младежи, като голяма част от тях са момчетата от световноизвестния хор „Домпацен“ към катедралата Свети Петър в Регенсбург. По времето, когато се е случило това, директор на хор бил свещеник Георг Рацингер, който следващия месец ще навърши 92 години и е по-голям брат на Йозеф Рацингер, бившият Бенедикт XVI.

Засега няма доказателства, че братът на бившия папа е замесен в скандала, но се говори, че Георг Рацингер е бил замесен. Именно по тази причина преди няколко години и папа Бенедикт се оттегли от поста си, тъй като е бил наясно със злоупотребите, с които се свързва името на брат му.

През 2010 година, Георг Рацингер публично се извинява на студентите за побоя, който са преживели, тъй като в публичното пространство избухва скандал, за побой над ученици на пансиона. Той обаче категорично отрича да е извършвано насилие от интимен характер върху тях, като заявил, че е чувал само за инцидентни сбивания между младежите.

Същата година над 70 момчета отправят обвинения за тормоз срещу училището. За да покрие случая, Ватикана предлага обезщетения на стойност от 2700 долара. Именно тогава е нает Вебер, който смята, че от 2100 момчета, над 700 са преминали през някаква форма на тормоз в училището.

Сподели с приятели

Leave a Comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.