img

Валерий Герасимов: Русия е застрашена от обстановката в Близкия Изток!

/
/
/
988 Views

ИслямистиСпоред началника на руския Генерален щаб Валерий Герасимов, обстановката в Близкия Изток, Африка и Афганистан е нестабилна и създава условия за пренасяне на терористична активност в Русия. Това той заявил на брифинг пред чуждестранни военни аташета, цитиран от ntv.ru

Генералът обяснил, че именно това принудило РФ да започне операцията против терористите от „Ислямска държава” на територията на Сирия. Той съобщил, че руската авиация всекидневно нанася по 30-40 удара по бази на екстремистите. Постоянно увеличаващи се отряди на бунтовната Свободна сирийска армия съвместно с правителствени войски провеждат настъпателни действия в провинции Хомс, Хама, Алепо и Рака. Руската авиация непрекъснато ги подкрепя.

Генералът оповестил и планово увеличаване на новата бойна техника: „Планира се за в бъдеще ежегодно да купуваме от 70 до 100 самолета, над 120 вертолета, до 30 надводни кораба, подводници, специални кораби и до 600 бронетанкова техника.”

Владимир Путин започна преди 5 г. увеличаване на военните разходи, като те леко надминават критичните 4% от БВП. Тези дни военният министър Шойгу оповести, че 48% от техниката в руската армия вече е обновена.

Сподели с приятели

Leave a Comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.