img

Валери Симеонов със свирепа закана: Дайте ми един месец и ще видите какво ще стане по морето..

/
/
/
1138 Views

Лятото на 2017 г. ще е последният сезон на пиянските обиколки по морето, с които черноморските ни курорти се прочуха по света.

За спирането им се обяви вицепремиерът Валери Симеонов при откриването на туристическия сезон в Слънчев бряг в събота, съобщи „24 часа“.

Той не разкри с какъв нормативен акт ще бъдат забранени пиянските турове. Само намекна, че може да стане чрез Закона за митингите, където има текстове за събирането на много хора на едно място.

Симеонов се зарече да спре баркроловете още този сезон. “Ще видите до края на месеца”, закани се вицепремиерът.

“Алкохолните турове нищо друго не правят, освен да убиват нормалните приходи на заведенията за хранене и ресторантите”, заяви Симеонов.

Незаконните сергии, стелажи и хладилни витрини също крадели от оборота на добросъвестните инвеститори, които са вложили средства за години напред.

“Гердани за 2 лв., джапанки за 5 лв. Не са познали, да забравят”, закани се Симеонов за тоталното премахване на незаконните преместваеми обекти. И предупреди собствениците на заведения да не вдигат шум след полунощ, защото направо ще бъдат затваряни.

“Няма да влизам в детайли, но има начин как да стане това. Специално ноу-хау е”, каза Симеонов. Успешен сезон пожела туристическият министър Николина Ангелкова на хората в бранша. И се обяви за по-тесни връзки между образование и бизнес за преодоляване на кризата с липсата на кадри.

“Защото облекченията, които въведохме за наемането на работна ръка от трети страни, не са достатъчни и са временна мярка”, каза Ангелкова.

Тя разкри, че се работи за създаване на център за квалификация и преквалификация на изпълнителски кадри. “В същото време трябва да се обсъди и средното възнаграждение в бранша, за да се задържат всички качествени работници”, каза Ангелкова. Тя съобщи, че планираните полети за юни – септември на летищата във Варна и Бургас вече надхвърлят 8% увеличение спрямо миналогодишния сезон, което се вмества в прогнозите на министерството за ръст от 5 до 10%.

Източник: Дунавмост

loading...
Сподели с приятели

Leave a Comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.