img

В България няколко двайсетачки могат да те вкарат в панделата! Всеки може да се окаже измамник!

/
/
/
244 Views

Управител на столична автомивка беше осъден за прокарване на фалшива банкнота от 20 лева в Смолян преди 8 години. 39-годишният Алекси Райчев се появил в родопския град заедно с приятеля си Явор, който е с пет години по-голям от него, на 17 март 2009 г. Двамата използвали схема да пазаруват дребни неща за до 2 лева от търговски обекти, като печелили от рестото от истински пари.

Те прокарали една менте банкнота в магазин на главната улица, пише „Марица“. На следващия ден обаче късметът им изневерил и били заловени в Кърджали. В колата им ченгетата откриват още десетина фалшиви банкноти, а след това при разследването се оказало, че на всички менте купюри има отпечатана една и съща серия и номер АЯ 8425167, емисия 1999 г., каквато имало и на прокараната в Смолян банкнота.

Фалшивата двайсетачка е с добро качество, но хартията, от която е изработена, е по-гладка и няма релефните характеристики на истинската банкнота, обясниха запознати със случая. Двамата така и не казали откъде са се снабдили с ментетата. В Кърджали Алекси е осъден за фалшификатите, но Явор бил оправдан. Делото в Кърджали приключва през 2011 г. и започва дело и за фалшивата банкнота в Смолян. След споразумение с прокуратурата Окръжният съд в Смолян обедини наказанията на Алекси с това от Кърджали и му наложи условна присъда от общо 10 месеца с тригодишен изпитателен срок. Определението не подлежи на обжалване.

Източник: ПИК

loading...
Сподели с приятели

Leave a Comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.