img

УЖАС! Скопените мъже живеят 20 години по-дълго!

/
/
/
786 Views

КастрацияМъже, готови ли сте да жертвате нещо, за да поживеете десетилетие или две повече, пита io, цитирано от obekti.bg.

Ново проучване показва, че продължителността на живота при мъжете, които са кастрирани, е значително по-дълга.

Въпреки че тези данни се различават в различните региони (така например, в Субсахарска Африка продължителността на живота и за двата пола все още е под 55 години), жените живеят средно по 73.5 години, докато при мъжете средната продължителност е само 68.5 години. По данни на Световната здравна организация, където и да се намират по света, жените живеят повече от мъжете.

Като цяло мъжете имат склонност да се впускат в по-рисковани начинания и са по-немърливи във вземането на предпазни мерки. Според Министерството на труда на САЩ, цели 93 процента от трудовите злополуки с фатален край през 2013 г. са сполетели мъже.

Според нови изследвания има един начин да се подобри биологичния процес при мъжете, който да доведе до по-дълъг живот и той е свързан с отнемането на тяхната мъжественост. Данните показват, че кастрираните мъже живят средно с 13.6 години повече, като колкото по-рано е направена кастрацията, толкова по-дълъг е животът.

Учените считат, че един от страничните ефекти на тестостерона има отношение към по-късия живот и поради това редуцирането на този хормон може да помогне на силния пол. Засега проучванията все още не предлагат категорични доказателства, но изследване на евнусите в корейския царски двор от 1556 г. до 1861 г. показва, че те са живели средно с 14.1 години повече от некастрираните мъже в сходен социален статус.

Засега учените допускат, че кастрирането наистина може да има положително отношение към дълголетието, но са съгласни, че това е крайна стъпка, която не може да се оправдае категорично. Взимането на лекарства за редуциране на хормоните също е лоша идея. Повечето учени препоръчват традиционните начини за удължаване на живота – отказ от тютюнопушене, добър хранителен режим и повече упражнения.

„За по-добро здраве и дълголетие избягвайте стреса и научете каквото можете от жените“, съветват корейските биолози, провели изследването.

Сподели с приятели

Leave a Comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.