img

УЖАС! Никога повече не си гризете ноктите, в противен случай ще ви сполети това!

/
/
/
697 Views
Сподели с приятели

гризане на ноктиВсички смятаме, че гризането на ноктите е признак на нервност. То може да бъде причина за много проблеми и понякога може да доведе и до смърт. Да, вярно е! Ако вие или вашите близки имат такъв навик, направете всичко, за да се отървете от него.

В продължение на историята се намира човек, който не послушал съвета на лекарите и продължил да си гризе ноктите. Резултатът е трагичен.

40-годишният Джон Гарденер не можел да спре да си гризе ноктите, дори след забраната на лекарите. Този навик довел до инфекция, която била много трудна за лекуване и довела до сърдечен удар.

Гризането е много опасно. Лекарите казали, че мъжът ги гризал, докато не прокървят. Поради този навик, пръстите му били много зле и станали нечувствителни на болка. Неговият лекар казва: „Ноктите на Джон винаги са били в много лошо състояние, често кървяха, когато идваше.“

Той още обяснил, че навикът му е възникнал поради тревожност и ставал все по-зле, когато изпадал в депресия. Началното кървене завършило с влошаване, а една от тези рани получила инфекция, пише zajenata.bg.

Антибиотиците не могли да му помогнат, така че върховете на пръстите му били ампутирани. Чувствал се добре известно време, но това не било дълго. Според хирурга, само няколко дни след рожденият му ден Джон получил сърдечен удар заради инфекция и умрял. Това наистина не е било очаквано. За лекарите и семейството му това е била неочаквана трагедия.

Leave a Comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.