img

Уникално! Специално приложение познава кога бебето плаче от глад или защото го боли!

/
/
/
645 Views

Плачещо бебеМобилно приложение може да разпознава настроението и здравословното състояние на бебето по плача му, съобщи „Фокс Нюз“.

Преводачът на бебешки плач (The Infant Cries Translator) е разработен в Националната тайванска университетска болница. Системата използва база данни от над 200 000 записани проплаквания на над 100 новородени, събирани през последните 2 години. Анализ на честотата на отделните звуци е използван от лекарите Чан Чуан Ю и Чен Си-Да, за да отделят различните възможни състояния на базата на акустиката.

Приложението до 15 секунди показва дали детето е гладно, нещо го боли, памперсът му е мокър или му се спи. Програмата е точна на 92% при бебета на възраст под 2 седмици. Колкото повече порастват толкова по-неточни са резултатите на системата.

Преводачът обаче продължава да трупа данни в своята база, а притежава и алгоритъм, чрез който може да приеме персонални настройки за различните малчугани. Той е достъпен в App Store-a на смартфоните с операционна система „Андроид“, както и за „Айфон“-ите на „Епъл“.

Сподели с приятели

Leave a Comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.