img

Уникално! Руснаците създадоха боен мултикоптер, снабден с огнемети и гранатомети!

/
/
/
795 Views

МултикоптерВ Русия са създадени безпилотни летателни апарати (БЛА) от принципно нов тип, съобщил за ТАСС генералният директор на „Обединена приборостроителна корпорация” Александър Якунин. Той пояснява, че това са мултикоптери, които могат да носят на борда си серийни ръчни гранатомети и огнемети, като извършват маневри, които ги правят практически неуязвими за стрелковото оръжие на противника.

„Създадени са образци на коптер-разузнавач, на наблюдател, корегировчик на огъня на бойното поле, ударен и товарен коптер. Те могат в автономен режим да наблюдават с обективите си и директно да предават информацията си” – казва Якунин.

При това мултикоптерите по ред показатели имат предимства пред традиционните БЛА. Те са по лесни за транспортиране, не им трябва писта за излитане и са значително по-евтини, което прави загубата им в боя не чак толкова осезателна.

Якунин отбелязал, че сега в тяхната корпорация завършват научноизследователската работа по създаване на нова технология, която лежи в основата на принципно нови модули за въздушно разузнаване. Те ще позволят обработка та потоци от хиперспектрални данни, които са невидими за човешкото око, но носят голямо количество информация за състава на обектите и за използваните материали при тяхната направа. С тези технологии БЛА могат да виждат замаскирани обекти и да различават лъжливи цели от реалните.

Сподели с приятели

Leave a Comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.