img

Учителки и стриптизьорки въртят нелегален бизнес със сватби!

/
/
/
1160 Views
сватба
Сватбите преминаха в сивия сектор

Между 6 и 8 млн. лева на година си докарват нелегалните сватбени агенции у нас. Това съобщава за „Телеграф” Правдолюба Маринова, председател на Националното сдружение на сватбените услуги и агенти. Според нея 60% от работещите в бранша са в сивия сектор.

Те нямат фирми и касови апарати, не издават касови бележки и фактури за извършената услуга и съответно не декларират никъде реално получените доходи. Всъщност мафията в бранша е доста голяма и в нея са „навързани” ресторанти, барове, дисководещи и други звена по веригата. В Плевен например учителки и танцьорка на пилон през свободното си време си докарват доста прилични доходи с организиране на сватби.

Безработни пък по цял ден от вкъщи изработват сватбена украса. Неспециалистите нямат фирми и набират клиентите си чрез безплатни обяви по интернет или от уста на уста, като предлагат нереално ниски цени. Средната цена на една обикновена сватба е 2-3 хил. лева. „Копърките” в бранша свалят цената й до 1000 лева, че и по-надолу, но качеството на предлаганата от тях услуга е ужасно.

Ако пък искате изискана сватба с всички екстри, трябва да заделите минимум 20 бона, при това без да се включват в това число хонорарите на музикантите.

Сподели с приятели

Leave a Comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.