img

Учени разкриха защо трябва да спим голи!

/
/
/
977 Views

спанеСпането без дрехи премахва коремните мазнини, защото балансира секрецията на кортизол в тялото, който е хормон на стреса. По-полезно е да спите голи на по-ниска температура в помещението, но добре завити. По този начин и нивата на кръвната захар се понижават по естествен път.Важно е също така да спите достатъчно, защото в противен случай кортизолът не спада до необходимото ниво, а това натоварва организма ви с постоянен стрес. Стресът от своя страна причинява натрупване на коремни мазнини, толкова опасни за здравето.

По-полезно е за половите органи
Гениталиите са непрекъснато покрити с някакъв плат. В зависимост от това от какво е изработено бельото ни, половите органи имат или нямат възможност да „дишат“. През нощта бельо не ви трябва, затова е добре да оставяте гениталиите си свободни. По този начин няма да се задържа излишна влага, явяваща се предпоставка за възникване на инфекции и размножаване на бактерии, особено при жените.

Премахва безсънието
Според проучванията, безсънието и повишената телесна температура са тясно свързани. Учените смятат, че ако тялото ни прегрява през нощта, то не може да се освободи от излишната енергия и по този начин мозъкът не си почива, а се буди често.
Охлаждането на тялото е съществено и е пряко свързано със съня. Ако спим голи, тялото ни ще се охлади до необходимата степен, за да нормализира процесите и да накара системата да си отпочине качествено.
Забравете за спането с блузи, чорапи и подобни утежняващи положението на организма притурки към тялото.

Намалява стареенето
Може да не ви се вярва, но спането голи помага за по-бавното стареене. Това е така, защото дълбокият сън провокира секрецията на хормона мелатонин – хормон на растежа, който подобрява цялостно състоянието на кожата и тялото.

Насърчава близостта с партньора
Контактът с кожата винаги е по-вълнуващ. Ако спите с партньора си голи един до друг и кожата ви усеща непосредствения допир на неговата кожа, това е по-секси и по-възбуждащо от всичко!
Само при допира на голите тела в организма се секретира повече окситоцин – хормон на щастието, който повишава привързаността, а и има значение за цялостното здраве.

Сподели с приятели

Leave a Comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.