img

Турският бизнес също скочи срещу Ердоган – поста му се разклати сериозно!

/
/
/
766 Views
Сподели с приятели

ЕрдоганВластта се разклаща под краката на Ердоган заради проблемите, които създаде на държавата си след свалянто на руския бомбардировач. Не само Путин, но и целият турски бизнес се е настроил срещу него, пишат руски медии тази сутрин.

Асоциацията на турския бизнес не може да намери обяснение на действията на президента Ердоган и „бие тревога“.Това казва прессекретарят на Путин – Дмитрий Песков в интервю за програмата „Вести в събота със Сергей Брилев“, част от което бе показан по телевизионния канал „Россия 24“.

„Сега получаваме много сигнали от различни обществени организации, от асоцията на турския бизнес,която дества тук, която буквално бие тревога. И те също не могат да намерят отговор на въпроса защо Ердоган го направи“, обобщава Песков. Той добава, че „провокативните действия на Турция със свалянето на руския СУ-24М не е в интересите нито на НАТО,нито на Русия, нито на самата Турция“.

Синът на Ердоган имал „определена заинтересованост“ от нефтения безнес, а зет му оглавява министерството на енегретиката в Турция. „Изхождам от изказванията на нашия президент. Действително определена информация има, не знам доколко тя е детайлизирана, но, че има заинтересованост има, това е истина“, казва Песков в отговор на въпрос дали „синът на Ердоган е въвлечен в нефтения бизнес“.

„Аз като турколог обръщам внимание на това кой е новият министър на енергетиката в новото турско правителство. Това е зетят на Ердоган. Просто констатирам“, казва Песков.

Leave a Comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.