img

Турски политици: Анталия ще е първата жертва на конфликта Турция – Русия!

/
/
/
897 Views

Русия-ТурцияИкономическите мерки, предприети от Русия по отношение на Турция след инцидента с руския Су-24, могат да се обърнат за Анкара със съществени икономически загуби, а ако ситуацията продължи да се изостря, то в страната може да настъпи истински колапс, като най-напред ще пострада Анталия, считат депутатите от Републиканската народна партия. За това сега пише турското издание Zaman.Според парламентариста Четин Осман Будак, първа в кризата ще пострада Анталия, която е център на туристическия и селскостопанския отрасъл на икономиката на страната.

„За изминалата година туризмът и селското стопанство на Анталия и без това се сблъскаха със сериозни проблеми заради кризата в руската икономика. А сега е налице и голяма политическа криза” – угрижено споделя депутатът.

Бунак отбелязва, че тази година не само Анталия, но и цяла Турция ще се сблъска със сериозни проблеми.

Деврим Кек отбелязва, че последствията от кризата в Турция засега не се усеща с пълна сила. Според него най-важни пазари за турската продукция са Русия и Германия, като освен това тези две страни осигуряват повече от всички потребители на туристически услуги за турските курорти.

„Ние имахме много алтернативни пазари, но заради нашата погрешна сирийска политика ние фактически загубихме арабските страни. Сега Германия и Русия са най-важните пазари. Годишно Анталия я посещават 10-12 млн туристи, около 25% от тях са руснаци, по брой те почти се изравняват с немците” – уточнил той.

Сподели с приятели

Leave a Comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.