img

Цветан Василев взриви България! Посочи кой дърпа конците на Бойко Борисов и Делян Пеевски

/
/
/
2647 Views
Сподели с приятели
Два клана има в България – на Делян Пеевски и на премиера Бойко Борисов.

Повечето банкери са помогнали за „пуча“ на КТБ, сделката за „Виваком“ е апотеоз на срама, а след 2009 г. в България има мафия на власт. Това са част от коментарите на бившия мажоритарен собственик на фалиралата КТБ – Цветан Василев, който вече от 2 години пребивава в Сърбия и за когото прокуратурата поиска екстрадиция. Интервюто му е пред проекта „КТБ – какво се случи“ и „Капитал“.

За „пуча“ на КТБ и стрес тестовете на банките

С изключение на много малко банки, без да цитирам имена, за да не ме обвинят в дестабилизиране, почти всички имат капиталов недостиг. Главната причина е неработещата икономическа среда. Другата е малоумно поставените според мен високи критерии за капиталова адекватност, коментира бившият банкер по повод проведените наскоро стрес тестове и преглед на активите на банките.

„Публична тайна е, че реално почти нито една банка не е минала стрес тестовете, при това те нямат нищо общо с теста, на който беше подложена КТБ преди две години“, заключава той.

Той е убеден, че няма как да има здрава банкова система при нездрава икономика.

Анализът му за случилото се с КТБ показва, че съществена част от другите банкери са направили всичко възможно, за да помогнат „на организаторите на пуча срещу КТБ“. Според него и старото, и новото ръководство на БНБ са част от престъпната група по затварянето на КТБ.

„Аз съм съгласен, че има организирана престъпна група, но не е моята, а на тези, които организираха заговора срещу КТБ. Всички тях ще съдя, след като настъпят някои политически промени“, заявява Василев, който разказва, че част от времето си в Сърбия е посветил тъкмо на подробностите по заведените от него дела.

Източник: vipnews168.com

Leave a Comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.