img

Цветан Василев с нов опит да източи остатъците от КТБ (вижте схемата)

/
/
/
982 Views

Цветан ВасилевБЛИЦ научи от отлично информирани източници, че двама от доверените хора на Цветан Василев – адв. Мартин Апостолов и Людмила Петрова – членове на съвета на директорите на „Технологичен център – Институт по микроелектроника“ – ТЦ-ИМЕ, са направили неуспешен опит да прехвърлят 33% от БТК в полза на офшорно дружество, под контрола на избягалия бивш банкер.

Припомняме, че ТЦ-ИМЕ държеше доскоро 33% от Виваком, през Кръшър инвестмънт – дружество на руската ВТБ, а изпълнителният му директор Теодора Танева остана една от малкото от бившето обкръжение на Василев, които работеха в полза на това, активите на фирмите-бушони, да бъдат върнати в КТБ. С което си „спечели“ гнева на фараона Василев и прислужниците му.

Освен Танева, в съвета на директорите на ТЦ-ИМЕ са и адв. Мартин Апостолов и Людмила Петрова, останали „верни“ на Василев. Двамата направиха миналата година няколко безуспешни опита в Търговския регистър, да сменят управлението на дружеството, с прозрачната цел – да овладеят дяловете в БТК, в интерес на работодателя си Василев. Танева обаче остана изпълнителен директор на ТЦ-ИМЕ и дружеството предостави като залог в полза на КТБ правата си по договора с Кръшър. Така, благодарение на усилията на Танева, де факто банката има реален шанс да получи обратно част от раздадените за придобиването на Виваком многомилионни кредити.

Очевидно в последен отчаян опит да заработят заплатата си от Цветан Василев, адв. Апостолов и Людмила Петрова са се представили за „изпълнителни директори“ на ТЦ-ИМЕ и са поискали 33-те процента от БТК да бъдат прехвърлени в полза на поредната офшорка на Василев.

Номерът им не е минал, но наглостта на банкера-беглец очевидно няма мярка. След мосю Луврие и Дмитрий Косарев – „псевдособственици“ на БТК, ГАРБ, Дунарит, Авионамс и ТВ 7 (на последния Василев беше обещал 20 % от цялата открадната собственост, в замяна на негова и на семейството му „охрана“), сега укриващият се в Белград клиент на прокуратурата, е активирал за пореден път хиените си в България, в опит да получи тлъст сребърник от срутилата се пирамида КТБ.

Явно Василев не се уморява да работи в своя полза, стиснал здраво остатъците от активите на КТБ – вместо да ги прехвърли обратно на КТБ, както постъпват достойните хора, като изпълнителния директор Теодора Танева.

Сподели с приятели

Leave a Comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.