img

Цветан Цветанов: Радан Кънев започна предизборната си кампания!

/
/
/
767 Views

Цветанов и КъневПартиите извън ДСБ в РБ имат ясна и публично заявена позиция – те остават в правителството и го подкрепят. Нямам притеснения за стабилността на кабинета. Може да се тръгне в посока на някакви първи изводи. Това каза пред „24 часа” заместник-председателят на ГЕРБ Цветан Цветанов.

По думите му, вече е дадено началото на предизборната кампания за президент на Радан Кънев. „Макар и чрез едно странно решение, което остава извън политическата логика. Когато в кабинета има министър, който е член на твоята партия и заявяваш, че ще бъдеш опозиция… Много трудно някой може да коментира подобен казус”, коментира Цветанов.

„Явно се ражда някакво ново политическо явление, непознато досега. А може би случващото се не е чак толкова сложно и следва да бъде илюстрирано със звучната българска поговорка „И вълкът сит, и агнето цяло”, добави той.

По въпроса със запазването на поста на здравния министър Петър Москов той каза: „Министър Москов е номиниран от министър-председателя на България. Работата му е била подкрепяна от парламентарното мнозинство въпреки обвиненията към нас, които са идвали от ДСБ. Но тук е важно да уточним, че не само министър Москов остава, а и никой от ДСБ не е заявил, че напуска кабинета”.

„Няма как да не мисля, че в случая наблюдаваме една неискрена позиция. Виждам една неискреност в думите на Радан Кънев. Ако съумеем да бъдем принципни и да спазваме политическата логика, трябва да кажем, че всичко, което се случи през последните 4-5 дни, може би е било замислено и подготвено. А сега просто е намерен подходящ момент, за да се извади някакъв аргумент и по същество да стартира предизборната кампания за президент на г-н Радан Кънев”, заяви Цветанов.

„Ние искаме повече от всичко процесите на реформа в правосъдната система да са необратими и не приемаме твърденията, че мнозинството от 204 народни представители е бламирало реформата, която е била предложена от вече бившия правосъден министър”, каза още той.

„Разнопосочните сигнали, които идват от ДСБ през последните дни, не са решаващи за стабилността на правителството. Искам да пожелая по-нататъшен успех на г-н Москов като един от уважаваните министри в кабинета „Борисов”. Не бих имал проблеми да запазя добри отношения и с Радан Кънев, защото и на двамата ни се налага да поддържаме разумен диалог. Дори и когато сме на различно мнение и го изказваме по различен начин”, смята още той.

Сподели с приятели

Leave a Comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.