img

Цар Киро продава ракиджийницата си на италианец!

/
/
/
657 Views
Сподели с приятели

Цар КироПрословутата спиртоварна на Кирил Рашков в Катуница, по-известен с прякора Цар Киро, отива за продан, пише „Телеграф“. Сделката ще е чрез пряко договаряне между продавачите и купувача, който е италиански бизнесмен. Продажбата чрез пряко договаряне между страните е позволена от Данъчно-осигурителния процесуален кодекс, когато изплатената от купувача сума бъде преведена директно по сметка на НАП, потвърди говорителят на Приходната агенция в Пловдив Божана Илиева. Тя уточни, че купувачът е гарантирал, че освен публичните вземания – данъци и осигуровки, ще бъдат погасени и задълженията на Рашкови към община Садово.

Сделката се очаква да стане факт следващата седмица, когато чуждестранният купувач ще пристигне у нас. Със сигурност имотите, за които се водят преговори от поне няколко месеца, са два. Първият е именно спиртоварната в Катуница, която по документи се води собственост на четирима от фамилията Рашкови – Цар Киро, жена му Костадинка, синът Ангел и снахата Гергина.

Спиртоварната е с площ от 6203 квадратни метра и се продава с прилежащите ѝ пристройки, навеси, складове, както и с надземни и подземни басейни. Вторият имот се намира в близост до Спиртоварната и в Катуница го знаят, като Бившите пионерски лагери. Италианецът иска да купи цялата земя с площ от 2857 кв. м. с прилежащите ѝ постройки. Договорената цена все още се пази в пълна тайна, поне докато сделката не бъде изповядана пред нотариус.

С получените по сметката на Приходната агенция пари обаче се очаква да бъдат изплатени напълно публичните задължения на Ангел и жена му Гергина към държавата. Какъв е техният размер от НАП отказват да съобщят, като се позовават на данъчната тайна. След сделката Рашкови няма да имат и лев задължения към общинската хазна на Садово, където от години не са плащали местни данъци и такси за имотите си в Катуница, а натрупаната с лихвите сума е над 25 000 лева.

Покрай делата в административния съд в Пловдив, с които Кирил Рашков обжалваше ревизионни актове на НАП, стана ясно, че неговите задължения като физическо лице са 469 215,83 лева към юли 2014 години. Парите са натрупани между 2005 и 2010 година, когато Рашков не е плащал данъци върху доходите си.

Leave a Comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.