img

Трайчо Трайчев: България е на 3-то място по скъпи горива!

/
/
/
1069 Views

БензиностанцияКомисията за защита на конкуренцията очаква всеки момент да получи данъчна и митническа информация, с която ще завърши доклада си с анализ на сектора за горивата, каза пред bTV говорителят на органа Марио Гаврилов. „Има обществена заблуда, че ако комисията наложи висока глоба, цените моментално ще повлияят ефективно на бензиностанциите.

Това няма да стане веднага“, каза Гаврилов в разговор за цените на горивата, които се оказва, че в България са сред най-скъпите в Европа.Според общинския съветник и бившия министър на енергетиката Трайчо Трайчев горивата в България са третите най-скъпи сред 28 страни. Пред нас били само Малта и Дания.

„Виждате как една бензиностанция във Варна промени нещата и всички започнаха да се съобразяват с нея. Много сланина има още в тези цени. И на други места има такива независими бензиностанции. Марешки с годините се превърна в нещо като марка на нещо по-евтино от конкуренцията“, коментира Трайчев.

По думите на Марио Гаврилов КЗК преди 3 години е дала мнението си, че има проблем с този пазар. Сега с очаквания доклад ще се види дали има някакви промени. КЗК от 5 години е предложила да се въведе наказателна отговорност при наличието на картел. Нищо такова не се е случило досега, въпреки че е имало доказани картелни споразумения при яйцата и олиото. КЗК се е споразумяла с фирмите, че ще променят поведението си и затова комисията ги следи.

Сподели с приятели

Leave a Comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.