img

Трафикантите на наркотици понякога са наистина гениални! Вижте 10-те най-откачени варианта!

/
/
/
329 Views

Независимо дали сте за или против, винаги ще има хора, които искат определени наркотици, и хора, които правят всичко възможно, за да им доставят тези наркотици – с максимална цена и минимално качество.
Това е причината да се родят доста луди методи за трафик, които ще ви накарат да се чудите защо тези хора не проявяват творческия си талант в други области? Вероятно заради възможността от бърза печалба или просто харесват тръпката.

Да оставим подбудите настрана и да видим някои от най-лудите начини, по които хората са опитвали (и понякога успяват) да пренасят контрабандно наркотици.

1. Измислени рок групи с канабисови високоговорители
През 70-те години на миналия век, най-обичаният в света контрабандист, Хауърд Маркс или г-н Ница, транспортира около 30 тона марихуана по света. Този гений на Оксфордската ядрена физика използва високоговорителите и другото оборудване на различни измислени рок банди и ги пълни с огромни количества канабис. И канабисът поема на световни турнета.

2. Използване на подводница за транспортиране на 10 тона кокаин
През 2010 г. в Еквадор е открита малка дизелова подводница, която е била използвана за транспортиране на до 10 тона кокаин наведнъж. Може и да не изглежда модерно, но си е вършила работата успешно.

3. Продажба на хероин, прикрит като близалки
Агенция за борба с наркотиците веднъж залови в Ню Йорк близалки с опасен бонус – хероин със средно качество. Служителите се усъмнили, защото близалките били лошо опаковани. Преди това бе задържана подобна пратка с кокаин. Лакомства за дечица, пълни с наркотици.
Може да изглежда забавно, но всъщност е доста гадно.

4. Контрабанда на 5 тона марихуана в мебели
През 2005 г. в работилница на източното крайбрежие на Англия, контрабандисти натъпкват 5 тона марихуана на стойност 12 милиона паунда в различни мебели – легла, дивани, кресла… После се опитали да изнесат мебелите с кораб, но били заловени на пристанището. Горките момчета. Като излязат от затвора, могат да открият мебелна къща.

5. Контрабанда на 20 кг кокаин в малки винтове
Малките вложения могат да доведат до големи печалби, или поне на това се е надявал един перуанец, който летял от Буенос Айрес до Южна Африка. За негово съжаление аржентинските власти откриват 20 килограма кокаин, скрит в малките винтове, които той пренасял.

6. Използване на ковчезите на мъртви американски войници за контрабанда на хероин
Ако сте гледали филма „Американски гангстер“, знаете за какво става въпрос. Хероиновия дилър Франк Лукас действа през 60-те и 70-те години на миналия век и внася нелегално наркотици, скрити в палетите под ковчезите на мъртвите американски войници.

7. Авокадо, напълнено с кокаин
Кой ще вземе да се усъмни в нещо толкова здравословно и зелено, като авокадото? Е да, но взели, че се усъмнили и заловили партида със съмнителни здравословни качества – всяко авокадо било пълно с кокаин.

8. Използване на чипс Pringles за контрабанда на кокаин
Не става дума само за опаковката на известната марка чипс. Хитреците успели да направят чипс от пресован кокаин и да го сложат в оригиналните опаковки. Кокаинов чипс с 88% чистота – внасян напълно легално, докато измамата не била разкрита.

9. Използване на тунел за контрабанда на наркотици
От 90-те години насам са открити над 100 тунела, много от които започват от района на Тихуана, Мексико и водят до Сан Диего, Калифорния. Тези тунели не само помагат на контрабандистите да превозват наркотици през границата, но и хора, пари и оръжия. Някои тунели са толкова добре изградени, че имат климатичен контрол и сложна електрическа система.

10. Използване на катапулт за хвърляне на наркотици през границата
През 2011 г. мексиканските наркокартели се върнаха в средновековието, като започнаха да а хвърлят огромни опаковки марихуана през граничната ограда с помощта на катапулт. Просто и ефективно. Право в целта!

Източник: vesti.bg

loading...
Сподели с приятели

Leave a Comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.