img

Тотален шок! Праисторическата акула Мегалодон все още съществува!

/
/
/
2479 Views

Преди няколко месеца телевизионният гигант Дискавъри ченъл пусна серия от документални предавания, в които се твърдеше, че праисторическата и кръвожадна акула Мегалодон плава необезпокоявана в океаните.

Поредицата на Дискавъри предизвика сериозен скандал, като каналът беше обвинен в лъжа и манипулиране на зрителите чрез изфабрикуване на факти.

В документалните филми се твърдеше, че е заснета праисторическа акула, която е трябвало да изчезне преди повече от 2 милиона години, и до ден днешен плава някъде из Световния океан.

Праисторическа акула

Но в лентата на телевизионния канал – „Мегалодон – чудовищната акула е жива“, не бяха представени конкретни доказателства, свидетелстващи за съществуването на кръвожадното същество.

Чудовища

Вместо с научни факти Дискавъри ченъл си послужи с екип от актьори, които играеха морски биолози, изучаващи водите на Южна Африка в търсене на Мегалодон.

От телевизионния канал твърдо застанаха зад продукцията си, като обясниха че епизодите от поредицата са мотивирани от реални свидетелски разкази.

Зъб на Мегалодон

Говорителят на Дискавъри Лари Голдбърг съобщи пред Асошиейтед прес, че екипът е искал да представи само определена идея и концепция пред зрителите.

Едно от доказателствата, което навеждат на мисълта, че в океаните плава праисторическо животно, е снимка на опашка на кит, която е отхапана от неизвестен морски хищник.

Кадрите на бреговата охрана показват как гигантско същество, което прилича на акула, плува във водите на океана.

Според разказите на австралийския естественик Дейвид Стийд в началото на XX век той се е сблъскал с тази акула, която внезапно изплувала от дълбините и погълнала не само плячката, но и мрежите му.

Смята се, че Мегалодон е вид акула, която достига 20 метра на дължина, а размерите на зъбите ѝ са около 16 сантиметра.

Според официалните данни тази акула е живяла преди 89 милиона години, а съвременната наука я смята за изчезнал вид.

Преди известно време палеонтолози откриха огромните челюсти, зъби и люспи на морскоточудовище в щата Канзас.

Тези праисторически останки потвърдиха теорията, че акулата Мегалодон е съществувала.

 

Сподели с приятели

Leave a Comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.