img

Тотален резил: 5 лв. коледни бонуси за служители на отбраната!

/
/
/
700 Views

АрмейциМинистър Николай Ненчев обеща коледни бонуси и „зарадва“ униформените и цивилните в отбраната средно с по 5-10 лева, пише „Телеграф“. „Нищо, но е от сърце. По-добре да не ги дават, защото е подигравка“, каза възмутен служител от МО. В една от дирекциите изчислили, че на човек се падат точно по 5,50 лева а в друга – по 8 лева.

Общо за цялата система на отбраната, в която са заети близо 38 000 души, са отпуснати 200 000 лева. За сухопътните ни войски, чиято численост е около 14 000 души, са предвидени 70 000 лева. Затова там командирите от бойните части ще подберат най-добрите около 300 войници, сержанти и офицери, за да им раздадат по 250 лева. За ВВС пък са отпуснати 32 000 лева.

Източници от ведомството споделиха, че хората са обидени, защото това е залъгване и отбиване на номер. Въобще не е трябвало да се предприема тази стъпка. Освен това как справедливо да се определят кои са най-заслужили, след като винаги ще има обидени.

Преди няколко години, когато пак имаше коледни бонуси. МО се разтърси от скандали по какви критерии едни ще получат повече, а други по-малко. Един началник на служба само за ден бе засипан със 70 жалби от ощетени и разгневени. Затова сега много от служителите са решили да дарят парите за децата сираци в Българската армия.

Сподели с приятели

Leave a Comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.