img

Ти да видиш! Местан ще прави десен либерален евроатлантически политически субект!

/
/
/
1029 Views

лютви местанЗа мъченик и по-чист от вода ненапита се изкара в сутрешния ефир на Нова телевизия бившият председател на ДПС Лютви Местан. Със смирен вид той заяви, че решил да изчака известно време, да утихнат „атаките” срещу него и тогава да говори.

„Мълчах доста. След пресконференцията от началото на януари близо месец мълча, защото исках да видя докъде ще стигне тази атака срещу мен и хората, които са с мен. Прескочени бяха всякакви морално-етически, политически, но преди всичко човешки граници”, ожали се Местан.

„Не пощадиха семейството, децата ми. Не съм тук, за да отговарям на медийните бухалки. Тук съм за друго”, заяви отлюспеният бивш лидер на ДПС.

Местан усука и не отговори на въпроса каква партия смята да създаде: „Истинската причина за създаването на новия политически проект е, че в България има реална необходимост от десен либерален евроатлантически политически субект. Партия, която ще продължи правилните политики, които съм отстоявал през цялата си политическа кариера, особено през последните три години като председател на ДПС”.

Той се приплъзна от отговора на въпроса дали това ще бъде турска партия.

„Не всеки богат човек е олигарх. Ако един човек е богат и е натрупал капиталите си по правилата на пазарната конкуренция, при стриктно спазване на законите, то капиталите на този човек са капитали на демокрацията, той е истинска ценност. Думата „олигархия“ е неразривно свързана с властова протекция, ерго с властта. Другото име на олигархията е корупцията“, впусна се в разсъждения накрая на разговора Лютви Местан.

Сподели с приятели

Leave a Comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.