img

Тежко положение в Крим! Украйна им спря тока!

/
/
/
956 Views
Сподели с приятели
Армия
Зараждат се нови конфликти между Украйна и Крим

Режим на извънредно положение е въведен в нощта на неделя в Крим, където изцяло е прекратено електрозахранването от Украйна. Това съобщи РИА Новости, позовавай се на началника на отдела за информационно осигуряване на кримското министерство на извънредните ситуации Владимир Иванов.В събота в южната част на Украйна бяха повредени електролинии, доставящи ток в Крим.

От „Укренерго” не изключиха, че доставките на електроенергия в Крим могат да бъдат прекратени изцяло. В нощта на неделя от украинското МВР съобщиха, че опорите на повредената по-рано електропреносна линия са били взривени. Доставките на електричество от Украйна бяха изцяло прекратени и почти целият полуостров се оказа без ток. „ В Крим е обявен режим на извънредно положение във връзка с пълното прекратяване на енергоснабдяването от Украйна”, съобщи Иванов.

Алексей Фридман, заместник-началник на регионалното управление на министерството на извънредните ситуации на Русия: „Във връзка с изключването на електроенергията в Крим е въведен режим на извънредно положение с решение на правителствения ръководител. Във връзка с това всичките подразделения на министерството са приведени в готовност. Ситуацията в момента е стабилна, паника няма, ситуацията се намира под пълен контрол. Всички социално значими обекти са включени към генератори и мобилни установки”.

В момента в министерството на енергетиката на Крим вече работи оперативен щаб, координиращ действията на всички служби, занимаващи се с енергийните доставки на полуострова. За отстраняане на проблема са задействани всичките резервни източници на електричество, включително мобилни генератори и електростанции.

Междувременно бе съобщено, че неизвестни в Херсонска област повторно са взривили стълбове на електропровода, по който Крим се снабдява с ток.

От „Укренерго” заявиха, че отстраняването на повредите по украинския електропровод ще отнеме най-много две денонощия. Крим зависи на 70% от доставките на ток от Украйна.

Leave a Comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.