img

Теодосий Теодосиев: Нужен е образователен ценз за гласуване, иначе неграмотни решават съдбата на България

/
/
/
152 Views

„Убеден съм, че гласът на професора и гласът на неграмотния на едни избори не могат да бъдат равни, те не трябва да имат еднаква тежест. Неграмотният не чете, не знае, не се интересува и няма никаква информация, а решава съдбата на България.“ 

Това коментира пред в. „24 часа“ преподавателят Теодосий Теодосиев.

Той е привърженик на въвеждането на образователен ценз у нас за правото да се гласува. Сигурен съм, че ако всички грамотни гласуват, резултатите от изборите ще са други, добавя той.

Нека не забравяме, че половин век живяхме при диктатура на неграмотните, и то в епоха на научно-техническа революция. Че и ги избираме, каза още известният учител.

Аз уча моите ученици, че е сложно и опасно човек да е прост, опасно е да допуснем и прост човек да ни управлява. Затова ги съветвам винаги да гласуват. Глупаво е да допуснеш друг да решава вместо теб, а след това да протестираш срещу този избор, коментира още той.

Знае се от християнството, че предпоследният смъртен грях е унинието, отчаянието. А отчаян човек не гласува. А последният смъртен грях е любимият на нашите ученици мързел. Лошо е, ако не отидем на избори от униние, но е още по-лошо, ако не гласуваме от мързел, завършва Теодосий Теодосиев.

Източник: Вести

Сподели с приятели

Leave a Comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.