img

Тази здравословна напитка разболява щитовидната ви жлеза без дори да предполагате!

/
/
/
1693 Views
Сподели с приятели
На какво бихме могли да сложим етикет „здравословна напитка“ днес? Може би само на водата, и то с известни резерви

Нека поразсъждаваме само за минута-две какво е здравословна напитка? И защо е необходимо да има напитки с етикет „здравословни“? Нима останалото, което пием, е вредно за здравето? Най-често е точно обратното!

Вместо начало, един простичък въпрос – колко баби на по 90 и 100 години са казали, че са доживели до тази възраст, тъй като са пили „здравословни напитки“? Каква част от столетниците са станали такива, благодарение на разни съмнителни напитки с алое, комбуча и какво ли още не?

Колко по-естествено – толкоз по-добре. В този смисъл водата и чая, приготвен от билки, които растат около мястото, на което живеем, са най-добрите напитки за нас. Питайте баба ви дали е пила соево мляко … Най-вероятно не е и чувала… Както не е чувала и за вегетариански кренвирш.

Днес соевото мляко e продукт, доста популярен, особено сред привържениците на здравословното хранене.

В някои страни, продуктът не се обозначава като мляко. В Китай се нарича течност, а в Германия – просто напитка. Нарастващата популярност на соевото мляко изисква да ви представим 9 факта за вредите, които нанася на здравето.

9 вреди, които са факт след редовна консумация на соево мляко (и соеви продукти, също)

1. Макар да акцентираме преди всичко на соевото мляко, вие имайте предвид, че не бива да се злоупотребява със соевите продукти – изобщо. Ако сте избрали да консумирате соево мляко, за да се спасите от продукти с ГМО, имайте предвид, че 90% от соята е ГМО.

2. Соевият протеин изолат се получава при висока температура, което прави продукта вреден за човешкото храносмилане.

3. Отрицателен ефект върху бъбреците и нервната система има алуминия, който се открива в сравнително големи количества в соевите продукти.

4. Соята съдържа хемаглутинин – вещество, което стимулира съсирването.

5. Опасността от соево мляко също идва и от това, че то има високо съдържание на токсични изофлавони, които увеличават риска от развитие на рак на гърдата.

6. Фитиновата киселина, която също влиза в състава на соята забавя абсорбцията такива полезни микроеленемти, като желязо, магнезий, калций, цинк и мед.

7. Естествените токсини в соята влияят на нивата на естрогена. Само 2 чаши соево мляко на ден променят нивото на хормоните в тялото. Това няма как да не се отрази на здравето на щитовидната жлеза.

8. Производството на важни хормони от щитовидната жлеза се блокира от веществото гойтроген, което присъства в соята.

9. На мъжете не се препоръчва да пият соево мляко, тъй като на фитоестрогените действат като ендокринни разрушители и могат да причинят безплодие.

Може би тези 9 точки не са достатъчни, и няма да ви откажат от консумацията на соево мляко. А може и въобще да не е нужно да се изброяват каквито и да е вреди – вие и без това не пиете никакво мляко, даже и краве.

Всичко е въпрос на личен избор. Струва си да се замислим доколко един продукт е действително полезен за здравето, или е поредната рекламна кампания…

Leave a Comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.