img

Свръхмощен компютър изчисли, че краят на човечеството идва на…

/
/
/
694 Views
Сподели с приятели

Изглежда краят е съвсем близо, научи Е-новини

Свръхмощен компютър изчисли кога ще настъпи краят на човечеството. Към днешна дата учените често прибягват до компютърно моделиране. Причината е, че то им позволява бързо да определят сценарии за развитието на конкретен проблем.

С компютър обработката на информация се ускорява хиляди пъти. По този начин се дава възможност на учените да разгледат ситуацията от различни ъгли.

Поредното проучване, използващо възможностите на компютър, е проведено от Масачузетския технологичен институт, съобщават световните издания.
В края е било установено кога човечеството ще загине според изкуствения интелект. Резултатът, както винаги, се е оказал плашещ.

И така, краят на човешката цивилизация трябва да се случи… между 2040 и 2050 година. Проектът „WorldOne“, в рамките на който са били проведени проучванията, е стартиран през 70-те години. Тогава компютрите на учените не разполагали с достатъчно изчислителни ресурси. Резултатите от онова време не са имали научна стойност, заради което проектът е временно замразен.

Днес поради прогреса, силата на компютрите се е увеличила значително.

Според изкуствения интелект, планетата няма да може да издържи на непрекъснато нарастващото население на хората, безпощадното извличане на ресурси и развитието на промишлеността, която замърсява околната среда.

Изкуственият интелект сочи, че проблемите ще започнат през 2020 г. (факт!), а до 2030 г. световното население ще намалява. Упадъкът ще засегне дори най-силните икономически страни. През 2040 г. оцелелите хора ще влязат в ерата на „Агония на човечеството“. Те ще трябва да оцелеят в суров свят.

Окончателното измиране на последните представители на човешката раса е само въпрос на време. Интересно е, че прогнозите са съвпаднали със заключенията на експертите. Така през 2010 г. ученият Пётр Валентинович Турчин е прогнозирал, че 2020 г. ще бъде адска.

А през юли тази година изследователският институт Алън Тюринг и университетът Тарапака в Чили представиха резултатите от своите изследвания, в които крахът на човечеството е планиран за 2040-2060 година, пише blitz.bg.

Leave a Comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.