img

Светещите очи на цар Самуил лъснаха в скандална класация на абсурдни паметници!

/
/
/
685 Views

Цар СамуилПаметникът на цар Самуил в центъра на София влезе в класацията на американския сайт cracked.com „8 статуи на известни хора (които изглеждат абсолютно откачено)”. Българският владетел заема петото място заради светещите си очи.„Този български цар може да погледне в душата ви” – така е озаглавена секцията за Самуил, която започва със снимка на прословутите очи в близък план.

Ето какво разказват за него: „Цар Самуил е бил важен водач в българската история, разширил Българската империя в Сърбия, Албания и Гърция докато воюва с Византийската империя. Такъв суров завоевател заслужава също толкова сурова статуя, но тя също трябва да отразява факта, че Сам е имал и нежна страна и бил дълбоко загрижен за доброто на войниците си. Така че авторът на тази статуя – която се намира в българската столица София, решил да направи очите на Сами „да блестят с вътрешна светлина”. Това не е образно казано. Виждате ли? Не може да не виждате от лазерния му поглед в стил „Сблъсъкът на титаните” колко дълбоко загрижен е той”.

Макар да отбелязва, че очите и гримасата наистина може би наистина показват страданието на Самуил, авторът се съмнява, че може и да става въпрос за паранормално стомашно неразположение след изяждането на прокълнати души.

Третата версия може би най-добре се вписва в целия публичен дебат, който заобикаляше паметника: „Светлините се захранват от разочарованието на царя от всички ни”.

Ето кои са останалите „отличени” в класацията:

8. Паметникът на генерала от Конфедерацията Нейтън Бедфорд Форест

7. Люсил Бол – продуцентът на „Стар Трек” и „Мисията невъзможна”

6. Президентът на САЩ Джералд Форд

5. Цар Самуил

4. Сциентоложкият саван на Том Круз (където интимните части на актьора не са скрити)

3. Стив Джобс

2. Руският учен Евгений Михаелис и казахстанският поет Абай Кунанбаев

1. Кристиано Роналдо.

Сподели с приятели

Leave a Comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.