img

Свекървата все ми се хвали с нейните сладкиши, но с тази торта я ѝ скрих шапката (рецепта)

/
/
/
145 Views



Пробвате ли веднъж тази торта ще забравите за всички купешки. Приготвя се сравнително лесно, а вкусът е уникален!

Какво ни трябва за блата:

200 г шоколадови бисквити
100 г лешници
80 г масло

Продукти за крема:

100 г черен шоколад
0.25 ч.ч. течна сметана
За мока крема:
200 г черен шоколад
60 г течно масло
2 жълтъка
1 ч.ч. кафе еспресо
20 г желатин
1 ч.ч. течна сметана

1. С кухненски робот смелете бисквитите и ядките. Добавете маслото и разбъркайте добре.

2. Сипете бисквитените трохи в тортена форма с хартия за печене и направете тънък блат с висок борд, като притискате плътно с пръсти.

3. За крема затоплете сметаната до кипване, отстранете я от огъня и сипете в нея шоколада. Разбъркайте докато получите хомогенен лъскав крем. Сипете го върху бисквитената подложка и поставете формата в хладилника.

4. За мока крема стопете на слаб огън в тефлонов съд шоколада и маслото. Докато сместа е още гореща, прибавете жълтъците и енергично разбъркайте. Налейте кафето, 1/3 от сметаната и желатина, разтворен на водна баня в малко вода. Разбъркайте всичко добре и оставете да изстине.

5. Разбийте на твърд сняг останалата сметана и я прибавете към охладения крем.

6. Сипете мока крема върху втвърдения шоколадов крем и поставете в хладилник за няколко часа.

7. Преди да сервирате отстранете хартията, посипете повърхността с какао и украсете с настърган шоколад или шоколадови стружки.
Ако не обичате черен шоколад, може да използвате бял шоколад. Много е ефектно и също става адски вкусна.

Източник: BeLady.bg

loading...
Сподели с приятели

Leave a Comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.